Portakal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Portakal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Tatlısı

Portakal Tatlısı, farklı lezzetler arayanlar için denenmesi gereken mükemmel tatlılardan biridir. Kış aylarında yapabileceğiniz şerbetli bir tatlı olan portakal tatlısı, şahane aroması ile damaklarda harika bir tat bırakır. Konuklarınız ve sevdikleriniz için hazırlayarak gururla sunabileceğiniz bir lezzettir.

Portakal Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

Portakal Tatlısı Hamuru İçin

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı ya da margarin
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
  • Yeteri kadar un

Portakal Tatlısı İç Harcı İçin

  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Portakal Tatlısı Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıkılmış portakal suyu

Portakal Tatlısı Nasıl Yapılır?

Portakal tatlısının hazırlanmasına öncelikle hamurunu yoğurarak başlayalım. Yoğurma kabımıza ilk olarak 1 adet yumurtayı kırarak üzerine yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı eritilmiş tereyağı, yarım su bardağı yoğurt ve yarım su bardağı portakal suyu ilave ederek karışımı iyice karıştıralım. Ardından karışımın üzerine yarım su bardağı irmik, 3 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 paket kabartma tozu ve yeteri kadar elenmiş un ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince üzerine temiz, nemli bir bez örtülerek 10-15 dakika kadar dinlenmesi için bekletelim.

Dinlenen hamurumuzu toparlayarak un serpiştirilmiş tezgahın üzerine alalım ve bir merdane yardımıyla hamuru orta kalınlıkta açalım. Açılan hamuru bir su bardağının ağzıyla daire şeklinde keselim. Kestiğimiz yuvarlak hamurların üç tanesini üst üste yerleştirelim. Tatlının iç harcını hazırlamak için yarım su bardağı dövülmüş ceviz içini bir kasenin içine alarak üzerine 1 tatlı kaşığı toz tarçın ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyip iyice karıştıralım. Hamurların üzerine bir kaşık yardımıyla yeteri kadar iç harçtan koyarak hamuru rulo yaparak saralım ve gül şekline getirelim. Hazırladığımız rulo şeklindeki gülleri ortadan ikiye keserek yağlanmış fırın tepsisine belli aralıklarla yerleştirelim. Fırınımızı 180 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına verelim ve gül tatlısı pembeleşene kadar pişirelim.

Portakal tatlısının şerbeti için uygun bir tencereye 3 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı portakal suyu ve 2 su bardağı su ilave ederek tencereyi ocağa koyalım. Şerbeti önce orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirdikten sonra ateşi kısarak 15-20 dakika kadar şerbet koyulaşana kadar pişirip ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Kızaran portakal tatlısını fırından alarak ilk sıcaklığının çıkmasını bekledikten sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim ve en az 1-2 saat kadar bekleterek tatlının şerbetini çekmesini sağlayalım. Daha sonra servis tabaklarına alarak servise sunalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fransız Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Fransız Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Basit Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Basit Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

İrmikli Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri