Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Giriş
Fincan tatlısı, hem görünümü hem de lezzetiyle sizleri kendisine hayran bırakacak. Özellikle yoğun şerbetli tatlıları sevmeyenler için ideal bir tatlıdır. Şerbet miktarını artırarak daha tatlı ve yumuşak kıvamlı bir tatlı elde edebilirsiniz. Bu konuda tercihi size bırakıyoruz. Tatlıyı hazırlarken en fazla şekil verme aşamasında zorlanabilirsiniz, fakat lezzeti gevrek ve muhteşem olacaktır. Dilerseniz şimdi fincan tatlısını birlikte hazırlayalım.

Gerekli Malzemeler
  • 5 su bardağı elenmiş un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Çeyrek limonun suyu
  • Bir fiske tuz
Şerbet Malzemeleri
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
Açmak İçin
  • Nişasta
Üzeri İçin
  • 50 gram tereyağı
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • İç ceviz
Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır?

Hamur için verdiğimiz un dışındaki tüm malzemeleri bir karıştırma kabının içine alın ve iyice karışmasını sağlayın. Daha sonra unu azar azar ilave ederek kıvamında bir hamur elde edin. Bu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve en az 20 dakika dinlendirin. Hamur parçalarını ikişerli grup olarak arasına nişasta koyarak açmaya başlayın. Daha sonra açtığınız yufka parçasını dörde bölün. Bu parçaların her birini fincanın içine koyun. İlk önce iki parmağınızla, sonra tek parmağınızla orta taraftan döndürerek şekil verin. İçine ceviz koyarak, yufka parçalarının üzerini kapatın. Hafifçe bastırarak tepsinin içine ters çevirerek çıkarın. Üzerine tereyağını ve sıvı yağı karıştırıp kızdırarak dökün.

Pişirme ve Şerbetleme
Fırınınızı 200 dereceye ayarlayarak ısıtın. Hazırladığınız fırın tepsisini içine atın ve üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Bu arada şerbet malzemelerini bir tencerenin içine koyun ve ocakta şerbet kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tatlınız ılındıktan sonra, şerbeti sıcak olarak üzerine dökün.

Servis
Konuklarınız fincan tatlısını hem görünümüyle hem de lezzetiyle beğenecektir. Hemen servis tabaklarınıza koyduğunuz fincan tatlısını, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Fincan Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bici Bici Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bici Bici Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şarlot Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şarlot Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Gevreği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Gevreği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Demir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Demir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Basit Tatlı Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri

Basit Tatlı Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri

Cevizli Kuru İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kuru İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şambali Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şambali Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fransız Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Fransız Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Hafif Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Hafif Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Çeşitleri Nelerdir?

Tatlı Çeşitleri Nelerdir?

Ispanaklı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri