Giriş Fincan tatlısı, hem görünümü hem de lezzetiyle sizleri kendisine hayran bırakacak. Özellikle yoğun şerbetli tatlıları sevmeyenler için ideal bir tatlıdır. Şerbet miktarını artırarak daha tatlı ve yumuşak kıvamlı bir tatlı elde edebilirsiniz. Bu konuda tercihi size bırakıyoruz. Tatlıyı hazırlarken en fazla şekil verme aşamasında zorlanabilirsiniz, fakat lezzeti gevrek ve muhteşem olacaktır. Dilerseniz şimdi fincan tatlısını birlikte hazırlayalım. Gerekli Malzemeler
Şerbet Malzemeleri
Açmak İçin
Üzeri İçin
Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır? Hamur için verdiğimiz un dışındaki tüm malzemeleri bir karıştırma kabının içine alın ve iyice karışmasını sağlayın. Daha sonra unu azar azar ilave ederek kıvamında bir hamur elde edin. Bu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve en az 20 dakika dinlendirin. Hamur parçalarını ikişerli grup olarak arasına nişasta koyarak açmaya başlayın. Daha sonra açtığınız yufka parçasını dörde bölün. Bu parçaların her birini fincanın içine koyun. İlk önce iki parmağınızla, sonra tek parmağınızla orta taraftan döndürerek şekil verin. İçine ceviz koyarak, yufka parçalarının üzerini kapatın. Hafifçe bastırarak tepsinin içine ters çevirerek çıkarın. Üzerine tereyağını ve sıvı yağı karıştırıp kızdırarak dökün. Pişirme ve Şerbetleme Fırınınızı 200 dereceye ayarlayarak ısıtın. Hazırladığınız fırın tepsisini içine atın ve üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Bu arada şerbet malzemelerini bir tencerenin içine koyun ve ocakta şerbet kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tatlınız ılındıktan sonra, şerbeti sıcak olarak üzerine dökün. Servis Konuklarınız fincan tatlısını hem görünümüyle hem de lezzetiyle beğenecektir. Hemen servis tabaklarınıza koyduğunuz fincan tatlısını, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. |