İncirli Muhallebili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

İncirli Muhallebili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye kadar bu tatlıyı denemeyen varsa bilsin ki çok şey kaybetmiştir. Şerbetine koyduğumuz kahve hoş bir aroma tadı veriyor ve özellikle incirle birbirini tam anlamıyla tamamlıyor. İlk görüşte incirden dolayı ağır bir tatlı diye düşünebilirsiniz. Ama incir tanesi, şerbeti ve muhallebisi o kadar uyum sağlamış ki muhteşem bir üçlü oluşturmuş. Şimdi incirli muhallebili tatlının tarifine geçelim.

İncirli Muhallebili Tatlının Malzemeleri

Kek İçin Gerekli Malzemeleri
  • 6 tane çok küçük doğranmış incir
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir su bardağı bıçakla iri iri doğranmış ceviz
  • Bir su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • Bir su bardağı şeker
Şerbet İçin Gerekli Malzemeleri
  • Bir su bardağı ve bir bardağın dörtte biri kadar soğuk su
  • Bir çorba kaşığı neskafe
  • Yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi İçin Gerekli Malzemeleri
  • İki çorba kaşığı nişasta
  • 2.5 çorba kaşığı un
  • Bir paket toz krem şanti
  • 1.5 çorba kaşığı tereyağı
  • Bir litre süt
  • Dört çorba kaşığı şeker
İncirli Muhallebili Tatlı Nasıl Yapılır?

Keki Nasıl Yapılır?

İncirli muhallebili tatlı için ilk olarak keki hazırlayıp fırına verelim. Yıkayıp kuruttuğunuz incirleri küp şeklinde doğrayın. Ardından yumurta ve şekeri bir mikserle kar beyaz olana dek çırpın. Bir elinizle çırpmaya devam ederken diğer elinizle kabartma tozu ve unu yavaş yavaş karışıma ilave edin. Mikseri kapattıktan sonra incir ve cevizleri ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Bu karışımı daha önce yağladığınız bir kaba boşaltın. Kabınızın büyüklüğünü ayarlarken şuna dikkat edin. Kekiniz piştikten sonra üzerinde bir parmak kadar boşluk kalmalıdır. Fırınınızın ayarını 160 dereceye getirdikten sonra açın ve ısının yükselmesini bekleyin. Isı 160 dereceye ulaştıktan sonra tepsiyi fırına sürün. Bu arada siz şerbeti hazırlamaya başlayın.

Şerbeti Nasıl Yapılır?

Bir kâsede neskafe, su ve şekeri karıştırın ve bekletin. Şerbeti pişirmeyeceksiniz. Kekiniz piştikten sonra kekin üzerinde kürdanla delikler açın ve kekiniz henüz sıcakken soğuk olan şerbeti dökün. İncirli muhallebili tatlının şerbeti soğuk dökülmektedir.

Muhallebi Nasıl Yapılır?

Krem şanti ve tereyağı dışında kalan kuru malzemelerin hepsini bir tencerede karıştırın. Ardından ocağınızın altını açarak sütü yavaş yavaş hem karıştırın hem ilave edin ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Hafif hafif kaynamaya başladığında tereyağı ilave edin ve piştikten sonra ocağın altını kapatın ve tencereyi indirin. Ortalama 10 dakika kadar ılıması için beklettikten sonra toz krem şantiyi ekleyip çırpın. Şerbetlenen kekin üzerine yayarak buzdolabına koyun ve 7-8 saat boyunca soğuttuktan sonra incirli muhallebili tatlınızı servis edebilirsiniz.

İncirli Muhallebili Tatlı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Limonlu Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Burma Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Burma Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şambaba Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şambaba Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kerhane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerhane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri