Bağdat Tatlısı Bağdat tatlısı, Orta Doğu mutfağının geleneksel ve lezzetli tatlılarından biridir. Yapımı oldukça kolay olan bu tatlı, misafirlerinize farklı bir lezzet sunmak için ideal bir seçimdir. Tatlı krizleriniz için de mükemmel bir seçenek olan Bağdat tatlısı nasıl hazırlanır? Hangi malzemeler kullanılır? Hep birlikte inceleyelim. Bağdat Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Bağdat Tatlısı Nasıl Yapılır? Bağdat tatlısı için ilk olarak kuru kayısıların çekirdeklerini çıkarıp, bol su ile yıkayın. Dövülmüş badem içi, Antep fıstığı ve 1 su bardağı toz şekeri uygun bir kabın içinde karıştırın. Uygun bir tencereye 3 su bardağı su koyup kaynamaya bırakın, kaynayan suyun içine toz şekerin geri kalanını ekleyip şeker eriyinceye kadar kaynatın. Ardından limon suyunu ekleyin. Şerbet koyulaşınca içine yıkadığınız kayısıları ekleyin. Şerbet ile kayısılar 1-2 dakika kaynadıktan sonra şerbeti ocaktan alın. Servis tabağına kenar kısmı süslü bir kâğıt yerleştirin. Soğuyan kayısıları bir kepçe ile çıkartarak servis tabağına yerleştirin. Kayısıların üzerine bir miktar badem içi serpiştirin. Tekrar üzerine kayısı sıralayın. Bu şekilde birkaç kat hazırlayın. Kayısıların üzerine parça parça kaymak yerleştirin. Yumurta beyazlarını mikser ile koyulaşıncaya kadar çırpın. Yumurta beyazlarının kıvamı sabun köpüğü gibi olmalıdır. Hazır hale gelen yumurta beyazlarını kayısıların üzerine yerleştirdiğiniz kaymakların üzerine sürün. Bağdat tatlısını 180 derecede ısınmış fırına atıp üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp, soğuduktan sonra servis yapın. Sonuç Bağdat tatlısı, lezzetiyle ve kolay yapımıyla herkesin beğenisini kazanacak bir tatlıdır. Geleneksel tariflerin dışına çıkarak misafirlerinize ve sevdiklerinize farklı bir tat sunmak istiyorsanız, bu tarif tam size göre. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun. |