Bumbada Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Bumbada Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bumbada Tatlısı

Bumbada Tatlısı, ismini davul şekline benzemesi nedeniyle almıştır. Bu tatlıyı yaptığınızda ortaya çıkan manzara, tepside dizilmiş, üzerlerine çikolata damlaları dökülmüş davulları andırır. Çay ikramlarının yanında ne yapmalıyım, ne pişirsem gibi sorularınızı yok etmek için bu lezzetli tarifi deneyebilirsiniz. Malzemeleri açısından biraz çeşitlilik ihtiva etse de farklı lezzetleri denemek isteyenlerin uygulamaktan kaçınmayacakları hoş bir tatlı olacaktır. Tatlı hamurunu hazırlarken yoğurma işlemi yapacağınızdan, fazla sert ve vurarak yoğurmamalısınız. Zira tatlı hamurları orta yumuşaklıkta bir hamur olmalıdır.

Bumbada tatlısı, şerbetli bir tatlı olması nedeniyle şerbetinin hazırlanması gerekmektedir. Bir tencereye su ve şekeri ekleyip kaynayana kadar orta ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın.

İç harcı hazırlamak için, yumurta akı, toz şeker ve Hindistan cevizini yoğurma kabında azar azar süt ilavesiyle yoğurun ve hamuru bir kenarda bekletin. Ana hamuru yoğurmak için ise yoğurma kabına margarin, yumurta, sıvıyağ, şeker ve kakaoyu ekleyerek iyice harman olana kadar karıştırın. Ardından un, vanilya ve son olarak kabartma tozunu ekleyerek ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Oluşan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın. Hamuru içli köfte yapar gibi açarak Hindistan cevizi karışımından ekleyin. Elinizle yuvarlayarak tepsiye dizin.

Tüm hamur parçalarına bu işlemi uygulayarak önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin. Üzerleri kızarana kadar pişen kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz soğuttuğunuz şerbeti üzerine dökün ve şerbetin iyice emilmesini bekleyin.

Bumbada tatlısı şerbetini iyice çekerken bir yandan da hazır çikolata sosunu 2 su bardağı sütle pişirin ve kurabiyelerin üzerine sürün. Son olarak toplarınızın üzerlerini yeşil fıstıkla süsleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun.

Bumbada Tatlısı Malzemeleri (8 Kişilik)

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket margarin
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç Harcı İçin
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Süt (göz kararı)

Şerbeti İçin
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker

Üzeri İçin
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket çikolata sosu
  • Toz fıstık

Bumbada Tatlısının Yapılışı

1. Şerbeti hazırlamak için bir tencereye 3 su bardağı su ve 3 su bardağı toz şekeri ekleyin. Orta ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın.

2. İç harcı hazırlamak için, yoğurma kabına 1 çay bardağı Hindistan cevizi, 1 çay bardağı pudra şekeri ve azar azar ilave edeceğiniz sütü ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırarak yoğurun ve hamuru bir kenarda bekletin.

3. Ana hamuru hazırlamak için, yoğurma kabına 1 paket margarin, 2 adet yumurta, yarım su bardağı pudra şekeri, yarım çay bardağı sıvı yağ ve 4 çorba kaşığı kakaoyu ekleyin. Elinizle iyice harman olana kadar karıştırın. Ardından aldığı kadar un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ekleyerek ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.

4. Oluşan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın. Hamuru içli köfte yapar gibi açarak Hindistan cevizi karışımından ekleyin. Elinizle yuvarlayarak tepsiye dizin.

5. Tüm hamur parçalarına bu işlemi uygulayarak önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin. Üzerleri kızarana kadar pişirin.

6. Fırından çıkan kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuttuğunuz şerbeti üzerine dökün ve şerbetin iyice emilmesini bekleyin.

7. Şerbetini çekerken, hazır çikolata sosunu 2 su bardağı sütle pişirin. Pişen çikolata sosunu kurabiyelerin üzerine sürün ve son olarak yeşil fıstıkla süsleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Şirzat

25 Temmuz 2024 Perşembe

Bumbada tatlısı yaparken şerbetin tam anlamıyla kurabiyelere işlemesi için ne kadar beklemek gerekiyor? Ayrıca, şerbeti kurabiyelere dökerken hangi sıcaklıkta olması daha uygun olur?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

ޞirzat, bumbada tatlısı yaparken şerbetin kurabiyelere tam anlamıyla işlemesi için şerbeti döktükten sonra en az 2-3 saat beklemen gerekiyor. Bu süre zarfında kurabiyeler şerbeti iyice çekecektir. ޞerbeti kurabiyelere dökerken şerbetin sıcak, kurabiyelerin ise soğuk olması daha uygun olur. Bu şekilde kurabiyeler şerbeti daha iyi emer ve tatlı daha lezzetli olur. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Çeşitleri Nelerdir?

Tatlı Çeşitleri Nelerdir?

Bursa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bursa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bici Bici Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bici Bici Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kerebiç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerebiç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şam Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lor Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lor Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri