Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Çikolata soslu irmik tatlısı, zengin besleyici içeriği ve lezzetiyle dikkat çeken mükemmel bir tatlıdır. Akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, özel gün ve davetlerde de misafirlerinize sunabilirsiniz. Bu nefis tatlı, hem damak zevkine hem de görsel olarak hitap ederek herkesi hayran bırakacaktır. Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Malzemeleri
Çikolatalı Sos İçin Malzemeler
Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? Orta büyüklükte bir tencereye beş su bardağı sütü koyarak kaynamaya bırakın. Süt kaynadıktan sonra, irmiği ilave edip birkaç dakika kaynatın. Ardından toz şekeri ve vanilyayı ekleyin ve şekerin erimesini hızlandırmak için sürekli karıştırarak pişirin. İrmiğin yeteri kadar sütü çektiğini düşünüyorsanız, normal büyüklükte bir kek tepsisinin dibini sudan geçirerek, pişirdiğiniz sütlü irmiği tepsinin dibine yayın ve soğuması için bir kenara bırakın. Çikolatalı Sos Nasıl Yapılır? Küçük bir tencereye süt ve suyu koyun. Ardından un veya nişastayı ve kakaoyu ekleyip çırpma teli ile hızlı bir şekilde karıştırarak, topaklanmayı önleyin. Tencereyi ocağa alıp sürekli karıştırarak birkaç dakika kaynatın. Bir çay kaşığı margarini ekleyin ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Hazırladığınız çikolatalı sosu, soğumuş olan sütlü irmiğin üzerine yayın. Tatlınızı Hindistan cevizi veya isteğe bağlı farklı malzemelerle süsleyip, kare dilimler halinde keserek soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |