Gürcü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Gürcü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Tatlısı, Karadeniz Yöresi'ne ait şerbetli tatlı çeşitlerindendir. Hem hafif olması sebebiyle hem de üzerini süslediğiniz krem şantiyle birlikte ikram edildiğinde görüntüsüyle de göz zevkinize hitap eden bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz. İçeriğindeki malzemeleri tercihinize bağlı olarak süslemede farklı alternatifler seçebilirsiniz. Evinizde bulunan malzemelerle kolay olarak hazırlayabileceğiniz Gürcü tatlısı ve yapılışı için gerekli olan bilgileri aktaralım.

Gürcü Tatlısı Malzemeleri (10-12 Kişilik)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu
Üzerini süslemek için
  • 2 paket sade krem şanti
  • 1 su bardağı süt
Gürcü Tatlısı' Nasıl Yapılır?

Şerbetli tatlıları hazırlarken kek karışımını hazırlamadan önce şerbeti önceden kaynatarak soğumaya bırakmalısınız. Böylece şerbeti tatlıya döktüğünüzde tatlı hamurunun şerbeti daha iyi çekmesini sağlamış olacaksınız. Şeker ve suyu bir tencereye ekleyerek kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyunu ekleyerek ocağı kapatalım.

Diğer bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri ilave ederek mikser yardımıyla önce yüksek devirde karıştırmaya başlayalım. Tamamen köpüklü beyaz bir kıvam elde edince diğer malzemelerden sıvıyağ, ceviz, Hindistan cevizi, vanilya ve en son kabartma tozunu ekleyerek bir müddet daha karışım tamamen homojen olacak şekilde karıştırmaya devam edelim.

Tamamen karışan hamuru yağlanmış bor cam tepsiye dökelim. 50 cm kalınlığında bor cam tepsi tercih ederseniz tatlınız daha kabarık duracaktır. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede tatlımızı fırına verelim ve 35-40 dakika kadar pişirelim. Pişen tatlımızın üzerine daha önceden kaynatıp soğuttuğumuz şerbetimizi dökelim ve tatlının şerbeti dökmesi için dinlenmeye bırakalım. İyice şerbeti çeken Gürcü tatlımızın üzerini krem şanti ve tercihe bağlı olarak file fıstık ve badem içi ile süsleyerek ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Gürcü Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Köstebek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Oklava Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Oklava Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Çilekli Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Demir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Demir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şerbetli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Tatlılar

Hindistan Cevizli Tatlılar

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bursa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bursa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6