Gürcü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Gürcü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Tatlısı

Gürcü Tatlısı, Karadeniz Yöresi'ne ait şerbetli bir tatlı çeşididir. Hem hafif olması sebebiyle hem de üzerini süslediğiniz krem şantiyle birlikte ikram edildiğinde görüntüsüyle de göz zevkinize hitap eden bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz. İçeriğindeki malzemeleri tercihinize bağlı olarak süslemede farklı alternatiflerle kullanabilirsiniz. Evde bulunan malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz Gürcü tatlısının yapılışı için gerekli bilgileri aktaralım.

Gürcü Tatlısı Malzemeleri (10-12 Kişilik)

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin

  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Üzerini Süslemek İçin

  • 2 paket sade krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Gürcü Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbetli tatlıları hazırlarken kek karışımını yapmadan önce, şerbeti önceden kaynatarak soğumaya bırakmalısınız. Böylece şerbeti tatlıya döktüğünüzde tatlı hamurunun şerbeti daha iyi çekmesini sağlamış olursunuz. Şeker ve suyu bir tencereye ekleyerek kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyunu ekleyerek ocağı kapatalım.

Diğer bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri ilave ederek mikser yardımıyla önce yüksek devirde karıştırmaya başlayalım. Tamamen köpüklü beyaz bir kıvam elde edince diğer malzemelerden sıvıyağ, ceviz, Hindistan cevizi, vanilya ve en son kabartma tozunu ekleyerek bir müddet daha karışım tamamen homojen olacak şekilde karıştırmaya devam edelim.

Tamamen karışan hamuru yağlanmış borcam tepsiye dökelim. 50 cm kalınlığında borcam tepsi tercih ederseniz tatlınız daha kabarık duracaktır. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede tatlımızı fırına verelim ve 35-40 dakika kadar pişirelim. Pişen tatlımızın üzerine daha önceden kaynatıp soğuttuğumuz şerbetimizi dökelim ve tatlının şerbeti çekmesi için dinlenmeye bırakalım. İyice şerbeti çeken Gürcü tatlımızın üzerini krem şanti ve tercihe bağlı olarak file fıstık ve badem içi ile süsleyerek ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Ekstra Bilgiler

Gürcü tatlısının daha lezzetli olması için bazı püf noktalara dikkat edebilirsiniz. Örneğin, yumurtaların oda sıcaklığında olması karışımın daha iyi kabarmasını sağlar. Ayrıca, şerbetin soğuk, tatlının ise sıcak olması şerbetin daha iyi çekilmesini sağlar. Tatlıyı servis etmeden önce buzdolabında bir süre bekletmek, lezzetinin daha iyi oturmasına yardımcı olacaktır. Bu tatlıyı özel günlerde ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Görselliği ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pudingli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kalburabastı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalburabastı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Muhallebili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Muhallebili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Karagöz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karagöz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Milföy Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Havuç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri