Şerbetli Tatlılar Şerbetli tatlılar, özellikle davet sofraları ve kutlamaların ardından afiyetle tüketilebilecek tatlı çeşitleridir. Şerbetli tatlıların yapımında dikkat edilmesi gereken önemli bir ayrıntı, şerbetin içerisine katılması gereken limon suyudur. Limon suyu eklediğinizde tatlılar hem şekerlenmeyecek hem de limonun aroması tatlıya enfes bir lezzet katacaktır. Şekerpare Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler
Şekerpare Tatlısı Nasıl Yapılır? Şekerpare tatlısının hazırlığına şerbetle başlayın ve şerbeti pişirmek için uygun büyüklükte bir pişirme kabı alın. İçerisine su ve toz şekeri ilave edip orta ateşte kaynatın. İki taşım kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve beş dakika daha kısık ateşte kaynatın. Ocağın üzerinden alıp soğuması için bir kenarda bekletin. Şerbet soğurken tatlının hamurunu hazırlayın. Karıştırma kabına yumurtaları kırın ve çırpın. Üzerine irmik, vanilya, sıvı yağ, kabartma tozu ve unu ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Her hamurun ortasına bir fındık koyun ve hafifçe bastırın. Hazırladığınız tatlıları 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Fırından aldıktan sonra ılıması için bekletin. Ilık tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve bir saat kadar dinlendirin. Sonrasında servis yapın. Afiyet olsun. Pratik Baklava İçin Gerekli Malzemeler
Şerbeti İçin
Pratik Baklava Nasıl Yapılır? Pratik baklava için öncelikle şerbeti hazırlayın. Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip altı dakika daha pişirin. Şerbeti ocaktan alıp ılıması için kenara koyun. Hazır baklavalık yufkayı uygun bir fırın tepsisine yerleştirin. Tereyağını eritip tepsinin her tarafına sürün. İki yufkayı oklavaya sarıp tepsiye yerleştirin ve tereyağı sürün. İki yufka daha alıp ceviz içi serpiştirin. Yufkaları bu şekilde kat kat yerleştirip tereyağı sürmeye devam edin. En üst katmana yufka yerleştirip baklavayı kesin. Kalan tereyağını da üzerine dökün. Hazırladığınız baklavayı 200 derece fırında yarım saat pişirin. Piştikten sonra ılımasını bekleyin ve ılık şerbeti üzerine dökün. Baklavayı bir saat dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun. Fıstıklı Sarma Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Şerbeti İçin
Fıstıklı Sarma Tatlısı Nasıl Yapılır? Fıstıklı sarma tatlısının yapımına şerbet ile başlayın. Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp kısık ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve beş dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şerbet ılıırken tereyağını eritin. Hazır baklavalık yufkayı tezgâha serin ve tereyağı sürün. Üzerine çekilmiş Antep fıstığı serpiştirin ve yufkayı oklavaya sarın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine kalan tereyağını sürün. Hazırladığınız fıstıklı sarma tatlısını 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp ılımasını bekleyin. Üzerine ılık şerbeti dökün ve birkaç saat dinlendirin. Dinlenmiş tatlıyı dilimleyip servis yapın. Üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpebilirsiniz. Afiyet olsun. |