Sultan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Sultan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Tatlısı

Sultan Tatlısı: Malikanelerden Sofralarınıza

Sultan tatlısı, şerbetli ve kremalı lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakan, adeta sultanlara layık bir tatlı türüdür. Bu tatlının içerisinde kullanılan tuzsuz labne peyniri yerine, dilerseniz mascarpone peyniri de tercih edebilirsiniz. Her ne kadar kalorisi yüksek olsa da, oldukça hafif bir lezzete sahiptir. Tarifte verilen ölçüler büyük boy bir borcam için yeterlidir. Daha az miktarda yapmak isterseniz, ölçüleri yarıya indirebilirsiniz. Şimdi, sultanlara layık sultan tatlısının yapımına başlayalım.

Sultan Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Krema Malzemeleri

  • 2 paket toz krem şanti
  • 1 paket tuzsuz labne peyniri
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Krem şantiyi hazırlamak için ölçüsü kadar soğuk süt

Şerbet Malzemeleri

  • Yarım yemek kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Sultan Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlının yapımına önce krem şantiyi hazırlamakla başlayalım. Ölçüsü kadar soğuk sütle toz krem şantiyi çırpalım. Kıvamını bulduktan sonra buzdolabına koyalım. Şimdi tatlının şerbetini hazırlayalım. Çünkü şerbeti soğuk olarak kullanacağız. Tencerenin içine limon suyu hariç malzemeleri koyalım. Bunu 10 dakika kadar kaynattıktan sonra, limon suyunu ilave ederek 5-10 dakika daha kaynatın. Limon suyunu ocaktan indireceğiniz zaman koymayın, çünkü şerbetin şekerlenmesine neden olur. Şerbeti de soğuması için kenara kaldıralım.

Şimdi tatlıyı hazırlamaya başlayabiliriz. Uygun bir kabın içinde yumurtaları ve toz şekeri çırpmaya başlayın. Daha sonra içine vanilyayı, kabartma tozunu ve elenmiş unu ilave edin. Hamurunuz hazır olduğunda, pişireceğiniz tepsinin içine yağlı kâğıt serin. Kâğıt koyduğunuzda tatlıyı çıkarmanız kolay olacaktır. Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. İsterseniz keki pişirmek için borcam kullanabilirsiniz. Pişen keki fırından alarak biraz soğutun. Ardından kekin ortasından ikiye kesin. Bunun için ip kullanırsanız hem daha düzgün keser hem de kolay kesebilirsiniz. Kekin alt tarafının iç kısmına soğumuş olan şerbetin yarısını serpin.

Daha sonra hazırlamış olduğunuz krem şantinin içine labne peynirini ve toz şekeri koyarak çırpın. Bu kremanın yarısını kekin bu kısmının üzerine sürün. Kekin diğer parçasını alt kısmının üzerine kapatın. Kalan şerbeti bunun üzerine dökün. Kremanın kalan kısmını da kekin üzerine sürün. Sultan tatlısının üzerini dilediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz. Antep fıstığı, Hindistan cevizi, dövülmüş iç ceviz oldukça iyi yakışacaktır. Tatlınızı buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirerek, konuklarınıza sunum yapmak için hazırlayabilirsiniz. Dilediğiniz şekilde dilimleyerek servis tabaklarına alın. İster çay saatlerinde, isterseniz akşam yemeğinden sonra yiyebileceğiniz oldukça hafif bir tatlıdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Külah Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Külah Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmikli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ceviz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri