Arap Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Arap Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Arap Tatlısı, Keyifli ve enfes bir molayla çay saatlerini tatlandırmak isteyenlere hem misafirleriniz memnun kalsın hem de yüzleri gülsün isteriz. Evinizde yapabileceğiniz ve çok zahmetsiz olan Arap tatlısı ile hem çok bereketli olan ve aynı zamanda her bir parçası ayrı bir lezzet yeridir. Çünkü hem güzel olsun hem değişik olsun isteriz. Ara öğünlerde de çocuklarınız için sağlıklı bir atıştırmalık olabilir. Çay saatleri ile dostları bir araya getiren ortak zevklerdir. Bundan dolayı akşam oturmalarında misafirlerinizin çok hoşuna gideceğini düşündüğümüz ve şık sofralarınızı süsleyen, damaklarda da bırakacağı enfes tadıyla özenle sizler için harmanlayıp bir araya getirdik ve şimdiye kadar denemediyseniz bu tarifimizi denemenizi tavsiye ediyoruz. Böylesine güzel sofralar ile mutlu bir hafta sonu diliyoruz. Bazı zaman film seyrederken, şömine başı keyifler, sıcak tatlılar ve tabi ki tüm bu güzellikleri paylaşacak dostlar ile olur. Çay saatleriniz ile tatlı sohbetleriniz eksik olmasın. Sevgilerimizle.

Arap Tatlısı Malzemeleri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı iri ceviz
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr erimiş margarin
  • 2 adet yumurta
Şerbeti için
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
Arap Tatlısı Üzeri için
  • 1 paket krem şanti
  • Hindistan cevizi
Arap Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk önce şerbetimizi hazırlayalım. Bunun için, tenceremize toz şeker ve suyu alıp, kaynamaya başladıktan 6-7 dakika sonra kapatıp, soğumaya bırakalım. Daha sonra yumurta ve toz şekeri köpürene kadar iyice çırpalım. Ardından erimiş margarini ve diğer malzemeleri de ilave edip, bir kaşık yardımı ile karıştıralım. Hazırladığımız hamur çok koyu bir hamur kıvamına gelecek. Bu karışımı yağladığımız küçük bir borcam tepsisine döküp, kaşığımızın arka tarafı ile iyice yayalım. Arap tatlımızın üzeri kızarana dek pişirelim ve ilk sıcaklığı gidene kadar bekleyelim. Sonra soğuk şerbetini üzerine dökelim. Karışımın içerisinde un olmadığı için şerbeti biraz geç çekebiliyor. Tatlımızı bir iki saat dinlendirelim. Böylece şerbeti daha güzel çekmiş olacaktır. Üzerine krem şantiyi tarifine göre çırpalım. Sonra tatlımızın üzerine yayalım. Hazırladığımız tatlıyı dilimleyerek servise hazır etmiş oluruz. Son olarak tatlımızın üzerine dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. İster Hindistan cevizi ister fındık kırığı kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Arap Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şerbetli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Fındıkzade Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıkzade Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikle Yapılan Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

İrmikle Yapılan Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Badem Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Badem Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Trileçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Trileçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kazandibi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kazandibi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Uğut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Uğut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri