Basit Tatlı Tarifleri Günün her saatinde canınız tatlı çektiğinde, herkesin evinde kolayca bulunabilecek malzemelerle çabucak hazırlayabileceğiniz basit tatlı tarifleri ile karşınızdayız. Hazırlanışları basit olmasının yanı sıra lezzetleri mükemmel olan bu harika tatlı tariflerini, özel günlerinizde konuklarınız ve sevdikleriniz için de güvenle hazırlayabilirsiniz. Kadayıflı Muhallebi Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Gerekli Malzemeler Muhallebisi için:
Kadayıfı için:
Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır? Kadayıflı muhallebi hazırlığına bir gece önceden 250 gr tel kadayıfı dondurucuya koyup dondurarak başlayalım. Ardından dondurulan kadayıfları dondurucudan çıkararak önce elimizle didikleyerek parçaladıktan sonra kesme tahtasının üzerine alarak bir bıçak yardımıyla iyice kıyalım. Daha sonra teflon bir tavaya 3 çorba kaşığı tereyağını ekleyerek tavayı ocağa koyup yağı eritelim. Eriyen yağın üzerine kıyılmış kadayıfları ilave edip tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak kadayıflar renk değiştirene kadar kavuralım. Kavrulan kadayıfların üzerine 1 su bardağı ince kıyılmış fındık ve yarım su bardağı toz şekeri karıştırdıktan sonra ilave ederek birkaç dakika daha karıştırarak kavurduktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Kavrulan kadayıf harcı soğurken biz de tatlımızın muhallebisini hazırlayalım. Uygun bir tencereye 1 su bardağı elenmiş un, 2 çay bardağı toz şeker ve 1 litre sütü ilave edip tel çırpıcı yardımı ile karıştırarak tencereyi ocağa koyalım. Muhallebimizi orta harlı ateşte sürekli karıştırarak muhallebi koyulaşıp kıvam alana kadar pişirelim. Pişen muhallebiyi ocaktan alarak üzerine 1 paket krem şanti ekleyip bir mikser yardımıyla iyice çırparak soğumaya bırakalım. Dikdörtgen cam bir fırın tepsisine önceden hazırladığımız kavrulmuş kadayıfların yarısını dökerek yayalım ve üzerine soğuyan muhallebinin tamamını yayarak düzgün bir şekilde dökelim. Muhallebinin üzerine kalan kadayıfları serpiştirerek yaydıktan sonra hazır hale gelen tatlımızı buzdolabına alarak en az 1-2 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun. Ballı Badem Tatlısı Ballı Badem Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Şerbeti için:
Ballı Badem Tatlısı Nasıl Yapılır? Ballı badem tatlısı hazırlamaya ilk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayarak başlayalım. Uygun bir tencereye 4 su bardağı toz şeker ve 3,5 su bardağı su ilave ederek tencereyi ocağa koyalım ve şerbet kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 15 dakika kadar şerbet kıvam alıncaya kadar kaynatalım. Kıvam alan şerbeti ocaktan almadan birkaç dakika önce 1 dilim limon suyu ilave edip kaynatarak ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Şerbetimiz soğurken, tatlımızın hamuru için yoğurma kabımıza oda sıcaklığında bekletilmiş margarin, toz şeker, sıvı yağ, yumurta, 1 paket vanilin ve 1 paket kabartma tozu ilave ederek karışımı karıştırarak harmanladıktan sonra üzerine azar azar un ilave ederek ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur elde edelim. Yoğrulan hamurun üzerine temiz nemli bir bez kapatarak 10-15 dakika kadar dinlenmesi için beklemeye bırakalım. Daha sonra dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak elimizle önce yuvarladıktan sonra parmak şekline getirelim. Parmak şekline getirdiğimiz hamuru düz bir tabağa koyduğumuz irmiğe bulayalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine belli aralıklarla yerleştirelim. Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayarak tepsiyi doldurduktan sonra fırınımızı 185 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına verip hamurlar pembeleşinceye kadar pişirerek fırından alalım. Fırından çıkardığımız tatlımızın ilk sıcağı çıktıktan sonra sıcak hamurların üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim ve 1-2 saat kadar tatlının şerbetini çekmesini bekledikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun. |
Aydıner
24 Temmuz 2024 ÇarşambaEvimde her zaman bulunan malzemelerle hazırlayabileceğim basit tatlı tarifleri arıyordum, bu Kadayıflı Muhallebi tarifini denemek istiyorum ama kadayıfı dondurucuya koymak zorunlu mu? Ballı Badem Tatlısını yaparken şerbetin kıvamını tutturmakta zorlanıyorum, acaba şerbeti kaynatma süresini biraz daha uzun tutmamı mı önerirsiniz?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaMerhaba Aydıner,
Kadayıfı Muhallebi tarifini denerken kadayıfı dondurucuya koymak zorunlu değil, ancak kadayıfın daha kolay kırılması ve arzu ettiğiniz kıtır kıvamı elde edebilmeniz için bu adımı uygulamanız tavsiye edilir. Dondurucuda bir süre beklettiğinizde kadayıfı daha rahat ufalayabilirsiniz.
Ballı Badem Tatlısı şerbetinin kıvamını tutturmak bazen zor olabiliyor. Şerbeti kaynatma süresini biraz daha uzun tutmak kıvamın daha yoğun olmasına yardımcı olabilir. Ancak şerbetin şekerlenmemesi için dikkatli olmalısınız. Ortalama olarak 10-15 dakika kaynatmak yeterli olur, ama şerbetin hafifçe koyulaştığını gözlemlemeniz en doğru yöntemdir.
Umarım bu bilgiler işinize yarar ve harika tatlılar yapabilirsiniz! Afiyet olsun!