Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak bir sütlü tatlı çeşididir. Bu tarifi, çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Akşam yemeklerinizden sonra tatlı olarak servis edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde dahi konuklarınıza çayın yanında ikram edebilirsiniz. Kolay gelsin.

Çilekli İrmik Tatlısı Malzemeleri

  • 5 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin Malzemeler

  • Yarım kilo çilek
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 tepeleme çorba kaşığı buğday nişastası

Çilekli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Derin bir tencerenin içine sütü boşaltıyoruz. Üzerine irmiği, şekeri ve vanilyayı ekleyip, çırpma teli ile şekerler eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Daha sonra süt kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Kaynadıktan üç dakika sonra tencereyi ocaktan alıp, dibini sudan geçirdiğimiz borcam bir tepsiye boşaltıp soğumaya bırakıyoruz.

Çilekli kremayı hazırlamak için, öncelikle çilekleri ayıklayıp yıkıyoruz. Daha sonra küçük bir tencerede kapağı kapalı vaziyette, beş dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Ardından şekeri ilave ediyoruz. Nişastayı bir çay bardağı su ile karıştırıp, çileklerin üzerine ekliyoruz. Çırpma teli ile karıştırıp, birkaç dakika pişiriyoruz. Ocağın altını kapatıp, karıştırıcı ile beş dakika çırpıyoruz. Çilekler tamamen parçalandığı zaman çırpma işlemine son verebilirsiniz.

Hazırladığımız çilekli kremayı soğuyan sütlü irmiğin üzerine yayıyoruz. Soğuyup kendini çektikten sonra, taze çilek dilimleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Çilekli İrmik Tatlısı'nı daha da zenginleştirmek için bazı ipuçları ve ekstra malzemeler kullanabilirsiniz:

  • İrmik karışımına bir tutam tarçın ekleyerek farklı bir aroma katabilirsiniz.
  • Üzerini süslemek için sadece çilek değil, farklı meyve dilimlerini de kullanabilirsiniz.
  • Tatlıyı daha hafif ve kremamsı bir hale getirmek için irmik karışımına bir miktar krema ekleyebilirsiniz.
  • Tatlının tabanına bisküvi kırıntıları ekleyerek çıtır bir doku sağlayabilirsiniz.

Bu ipuçlarıyla Çilekli İrmik Tatlısı'nı daha da özel hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Peksimet Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peksimet Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Milföy Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri