İmam Sarığı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

İmam Sarığı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İmam Sarığı Tatlısı

İmam Sarığı Tatlısı, adıyla, şekliyle ve tadıyla oldukça farklı ve görsel güzelliği olan lezzetli bir tatlı çeşididir. Eminim çoğu kişi bu tarifle ilk defa karşılaşacak ve de çok ilginç geldiği için de hemen bu tarifi yapmak isteyecektir. Aslına bakarsanız her yemeği veya tatlıyı şekillerine ve içeriklerine göre adlandırıyoruz. Bu tatlının da adı, şeklinin imam sarığına benzemesinden gelmiştir. Şimdi İmam Sarığı Tatlısının tarifine geçelim.

İmam Sarığı Keki İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya

İmam Sarığı Kreması İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi

İmam Sarığı Üzeri İçin Malzemeler

  • 60 gram çikolata
  • 3 yemek kaşığı krema

İmam Sarığı Tatlısı Nasıl Yapılır?

İmam Sarığı tatlısına başlarken ilk olarak kremasını yaparak soğumaya bırakacağız. Kreması soğurken arada bir karıştırın ki donarak kalıplaşmasın.

Krema hazırlandıktan sonra kekin yapımına geçiyoruz. İlk olarak yumurta ve şekeri iyice köpürüp beyazlayana kadar mikserle çırpın. Köpüklenince zeytinyağını ekleyin ve ardından sıcak suyu kaşık kaşık ilave ederken çırpmaya devam edin. Ardından vanilya, kakao, kabartma tozu ve unu ekleyin ve bir kaşıkla iyice karıştırın.

Bir fırın tepsisine yağlı kağıt sererek üzerine hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırına tepsiyi sürün ve 10-15 dakika pişirin. Kek piştikten sonra fırının altını kapatarak keki çıkarın ve bir müddet soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra yuvarlak bir kalıpla keserek yuvarlak parçalara ayırın. Kalıbınız yoksa bardak ile kesmenizi tavsiye etmiyorum. Çünkü bardağın camı kalın olduğu için kesilen kenarları sıkıştırdığından hamurlaşabilir. Bunun yerine pet şişeyi ortadan kesip onu kalıp olarak kullanabilirsiniz.

İmam Sarığı tatlısının kreması için sıkma tabancanız varsa onu kullanın, yoksa bir poşete koyup poşetin bir kenarını keserek sıkabilirsiniz. Oluşturduğunuz her yuvarlak kek parçasını bir kaşık süt ile ıslatın ve kekin üzerine kremayı bir miktar sıkın. İkinci yuvarlak kek parçasını da alıp ilk yaptığınız kek parçasının üzerine kapatın. Tüm parçalara aynı işlemi uyguladıktan sonra üç yemek kaşığı kremayı bir kaseye koyun ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Hazırladığınız pastaların kenarlarını bu muhallebi kıvamındaki kremaya ve Hindistan cevizine bulayarak bir tepsiye yan yana yerleştirin.

Çikolata ve kremayı karıştırarak bu küçük pastaların üstünde boş kalan yerlere çikolata sosundan döküp yayın. İmam Sarığı tatlınız hazır hale gelmiştir. 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni