Karakız Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Karakız Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karakız Tatlısı

Karakız Tatlısı, her hanımın misafirleri için özel olarak tercih ettiği ve klasikleşmiş bir tattır. İster çalışan olsun ister ev hanımı; mutfağını seven herkesin küçük bir vakit bulduğunda hemen yapabileceği ve özellikle çay keyfinin yanında büyük bir keyifle tüketilen o lezzetlerden biridir Karakız Tatlısı.

Hem oldukça pratik hem de kolayca yapılabilen ve oldukça lezzetli bir tat olan Karakız Tatlısı, her yörede aynı keyifli anlara neden olur. Uzun yıllar boyunca her eve misafir geldiğinde, anneler hangi yemeği yaparlarsa yapsınlar; mutlaka ilk önce Karakız Tatlısı yaparlar ve bu tatlı tabaklarda her zaman baş köşeyi alır. Hem hafif hem de kolay bulunan malzemelerden yapılan bu kekin tarifi birçok kişiyi şaşırtacaktır. Zira oldukça kolay bir tarifi vardır.

Karakız Tatlısı Malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • 1 kase toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt (Yoğurtla yapılan keklerden çok daha yumuşak olması için kullanılır)
  • 6 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 çay bardağı sıvı ayçiçeği yağı veya mısır özü yağı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 veya 2,5 kase un

Karakız Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir kabın içerisine 4 adet yumurta kırılır ve 1 kase toz şeker eklenerek, yumurtalar köpürene kadar ve şekerler tamamen eriyene kadar çırpılır. Ardından kabın içerisine 1,5 su bardağı süt eklenir ve karışım beyaz kıvama gelene kadar karıştırılmaya devam edilir. Daha sonra 1,5 çay bardağı sıvı yağ eklenir.

Çırpma işlemi, yağ eklendikten sonra yağların diğer karışımlarla tamamen iç içe geçerek gözle görülmeyecek hale gelinceye kadar devam ettirilir. Daha sonra içerisine 1 tatlı kaşığı vanilya, yeteri kadar kabartma tozu ve 6 yemek kaşığı kakao eklenip tekrar çırpılmaya başlanır. Elde edilen karışımdan ortalama bir su bardağı kadar ayrılır.

Geriye kalan karışıma 2 veya 2,5 kase un eklenerek iyice çırpılır ve 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık yarım saat veya kırk beş dakika pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz sıcak olan kekin üzerine, ayrılan karışım dökülür ve kaşık yardımıyla iyice çekmesi sağlanır. Soğuduktan sonra Karakız Tatlısı artık servise hazırdır.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Tatlıyı daha da zenginleştirmek isterseniz, üzerini hindistancevizi veya dövülmüş fındık ile süsleyebilirsiniz. Ayrıca, içerisine damla çikolata ekleyerek tatlıyı daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Karakız Tatlısı, aroması ve dokusuyla misafirlerinizi etkilemek için ideal bir tatlıdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İmam Sarığı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İmam Sarığı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Karagöz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karagöz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çerkez Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Armut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Armut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri