Limonlu Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
26 Temmuz 2024

Limonlu Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu tatlı, hem leziz hem de bol C vitaminli bir tatlı tarifidir. Sıcak günlerin serin bir tatlı tarifi istediğiniz zaman limonlu tatlı yapmanızı öneririz. Tatlıyı hazırladıktan sonra ister dondurup ister dondurmadan soğuk olarak tüketebilirsiniz.

Limonlu Tatlı İçin Gerekli Malzemeler

Muhallebisi İçin
  • 5 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı dolusu nişasta
  • 2 çorba kaşığı dolusu un
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 7-8 çorba kaşığı toz şeker
Limon Sosu İçin
  • Yarım su bardağı limon suyu
  • Yarım su bardağı normal su
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
Arası İçin
  • Muz ve pötibör bisküvi
Limonlu Tatlı Nasıl Yapılır?

Limonlu tatlının hazırlanışı için bir tane orta boy tencere alalım ve içerisine Hindistan cevizi, nişasta, un ve toz şekeri ilave edip karıştıralım. Karıştırdığımız harcın üzerine sütü boca edelim ve karışımı ocağın üzerine alıp pişirelim. Sürekli karıştırarak pişirdiğimiz harcın içerisine vanilyayı boşaltalım ve mikser ile bir dakika boyunca karıştıralım. Hazırladığımız muhallebiyi ıslattığımız kare bir borcamın üzerine döküp yayalım.

Muhallebi soğuduktan sonra üzerine pötibör bisküvileri ve dilimlenmiş muzları dizelim. Tatlıyı buzdolabına kaldıralım ve dinlenmesi için bekletelim. Tatlı dinlenirken biz de limon sosunu hazırlamaya geçelim. Bunun için yağ dışında kalan diğer malzemeleri pişirme kabına alalım ve pişirelim. Sosu pişirirken tel çırpıcı ile sürekli karıştırmaya özen gösterelim. Sos kaynamaya başladığında içerisine tereyağını ilave edelim ve sos tenceresini ocağın üzerinden indirelim. Sosu karıştırarak biraz ılıtalım ve tatlının üzerine döküp yayalım.

Hazırladığımız limon tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve sos donana kadar bekletelim. Sos donduktan sonra limon tatlınızı dilimleyelim ve servis tabaklarına alıp sunum yapalım.

Ekstra İpuçları
  • Limon sosunu daha yoğun bir kıvamda isterseniz, nişasta ekleyerek kıvamını artırabilirsiniz.
  • Tatlıyı daha renkli ve çekici hale getirmek için üzerine taze nane yaprakları veya limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
  • Daha zengin bir tat için muhallebiye bir miktar krema ekleyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Cemalullah

26 Temmuz 2024 Cuma

Tatlinin sosunu hazirlarken tel cirpici kullanmak zorunda miyiz, yoksa baska bir yontemle de karistirabilir miyiz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Cemalullah, tatlının sosunu hazırlarken tel çırpıcı kullanmak en yaygın yöntemdir çünkü bu alet, sosun pürüzsüz ve topaksız olmasını sağlar. Ancak, tel çırpıcınız yoksa bir çatal veya bir kaşıkla da karıştırabilirsiniz. Yalnız, bu yöntemlerle karıştırırken biraz daha dikkatli ve sabırlı olmanız gerekebilir, çünkü aynı pürüzsüzlüğü elde etmek daha zor olabilir. Elektrikli mikseriniz varsa, düşük hızda kullanarak da aynı sonuca ulaşabilirsiniz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Helva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Helva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Saray Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Saray Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Tatlılar

Hindistan Cevizli Tatlılar