Limonlu Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Limonlu Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu tatlı, hem leziz hem de bol C vitaminli bir tatlı tarifidir. Sıcak günlerin serin bir tatlı tarifi istediğiniz zaman limonlu tatlı yapmanızı öneririz. Tatlıyı hazırladıktan sonra ister dondurup ister dondurmadan soğuk olarak tüketebilirsiniz.

Limonlu Tatlı İçin Gerekli Malzemeler

Muhallebisi İçin
  • 5 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı dolusu nişasta
  • 2 çorba kaşığı dolusu un
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 7-8 çorba kaşığı toz şeker
Limon Sosu İçin
  • Yarım su bardağı limon suyu
  • Yarım su bardağı normal su
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
Arası İçin
  • Muz ve pötibör bisküvi
Limonlu Tatlı Nasıl Yapılır?

Limonlu tatlının hazırlanışı için bir tane orta boy tencere alalım ve içerisine Hindistan cevizi, nişasta, un ve toz şekeri ilave edip karıştıralım. Karıştırdığımız harcın üzerine sütü boca edelim ve karışımı ocağın üzerine alıp pişirelim. Sürekli karıştırarak pişirdiğimiz harcın içerisine vanilyayı boşaltalım ve mikser ile bir dakika boyunca karıştıralım. Hazırladığımız muhallebiyi ıslattığımız kare bir borcamın üzerine döküp yayalım.

Muhallebi soğuduktan sonra üzerine pötibör bisküvileri ve dilimlenmiş muzları dizelim. Tatlıyı buzdolabına kaldıralım ve dinlenmesi için bekletelim. Tatlı dinlenirken biz de limon sosunu hazırlamaya geçelim. Bunun için yağ dışında kalan diğer malzemeleri pişirme kabına alalım ve pişirelim. Sosu pişirirken tel çırpıcı ile sürekli karıştırmaya özen gösterelim. Sos kaynamaya başladığında içerisine tereyağını ilave edelim ve sos tenceresini ocağın üzerinden indirelim. Sosu karıştırarak biraz ılıtalım ve tatlının üzerine döküp yayalım.

Hazırladığımız limon tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve sos donana kadar bekletelim. Sos donduktan sonra limon tatlınızı dilimleyelim ve servis tabaklarına alıp sunum yapalım.

Ekstra İpuçları
  • Limon sosunu daha yoğun bir kıvamda isterseniz, nişasta ekleyerek kıvamını artırabilirsiniz.
  • Tatlıyı daha renkli ve çekici hale getirmek için üzerine taze nane yaprakları veya limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
  • Daha zengin bir tat için muhallebiye bir miktar krema ekleyebilirsiniz.

Limonlu Tatlı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tatlı Çeşitleri Nelerdir?

Tatlı Çeşitleri Nelerdir?

Sultan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikle Yapılan Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

İrmikle Yapılan Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Hafif Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Hafif Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Saç Arası Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Saç Arası Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pekmezli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri