Meyveli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Meyveli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Tatlılar

Meyveli tatlılar, hafif ve lezzetli bir tatlı arayışında olanlar için ideal bir seçenektir. Diyet yapanlar için de uygun olan bu tatlılar, özellikle çocuklar için sağlıklı bir atıştırmalık olarak hazırlanabilir. Gün masalarında ya da yemek davetlerinde yemek sonrası ikram edilebilecek hafif bir tatlı arıyorsanız, sizler için paylaştığımız tariflere göz atabilirsiniz.

Meyveli Soğuk Pasta

Gerekli Malzemeler

  • 2,5 su bardağı + 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağından bir yemek kaşığı eksik toz şeker
  • 1 paket burçak bisküvi
  • Yarım su bardağı damla çikolata
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı çilek (isteğe bağlı olarak vişne, böğürtlen veya frambuaz da kullanılabilir)
  • 1 paket kremşanti

Yapılışı

Meyveli soğuk pasta için ilk olarak kremşantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın. Çırptığınız kremşantiyi buzdolabına alarak dinlendirin. Uygun bir tencereye 2,5 su bardağı süt, nişasta ve toz şekeri ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırın. Ardından tencereyi ocağa alarak kaynayana kadar sürekli karıştırın. Göz göz olduktan sonra ocaktan alıp kabuk tutmaması ve soğuması için ara ara karıştırarak dinlenmeye bırakın. Dinlenen muhallebiye önceden hazırladığınız kremşantiyi ekleyip mikser ile kısa bir süre çırpın. Bisküvileri elinizle kırın, çilekleri doğrayın. Kırılmış bisküviler, doğranmış çilekler ve damla çikolataları muhallebiye ilave edip tahta kaşık ile karıştırın.

Tercih ettiğiniz bir kalıbın içini streç film ile kaplayın. Üzerine buzdolabı poşeti serin. Hazır hale gelen muhallebiyi poşetin üzerine yayarak tatlıyı buzluğa alın. Buzlukta 1-2 saat beklettikten sonra tatlıyı servis tabağına ters çevirerek çıkarın.

Vişneli Tatlı

Gerekli Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 paket sade kremşanti

Üzeri İçin

  • Vişne ve vişne sosu

Yapılışı

5 su bardağı süt, un ve toz şekeri bir tencereye alarak koyulaşana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra birkaç dakika bekletip kremşantiyi ekleyin ve mikser ile çırpın. Hazır hale gelen muhallebiyi dikdörtgen borcam tepsiye dökerek buzdolabında dinlendirin. Vişneli sosu üzerindeki tarife uygun olarak hazırlayın. Soğuyan muhallebinin üzerine ilk olarak vişneli sosu dökün. Ardından tatlıyı vişne ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Çilekli Kedidili Tatlısı

Gerekli Malzemeler

  • 1 litre + 1 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kremşanti
  • 2 paket kedidili bisküvi

Üzeri İçin

  • Çilek
  • Meyve sosu

Yapılışı

Orta boy bir tencereye 1 litre süt, nişasta, un ve toz şekeri ekleyerek orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Pişen muhallebiyi ocaktan alarak soğumaya bırakın. Muhallebi soğurken, bir paket kremşantiyi bir su bardağı süt ile çırpın. Hazırladığınız kremşantiyi soğuyan muhallebiye ekleyip mikser ile 10 dakika kadar çırpın. Kedidili bisküvileri süt ile ıslatarak tepsiye dizin. Muhallebinin yarısını bisküvilerin üzerine dökün. Üzerine bir kat daha kedidili bisküvi yerleştirip kalan muhallebiyi bisküvilerin üzerine dökün. Hazırladığınız tatlıyı çilek dilimleri ile süsleyin. Son olarak meyve sosunu hazırlayıp tatlının üzerine dökün. Tatlıyı buzdolabında 3-4 saat bekleterek servise sunun.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Balparmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Balparmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Baklava Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri