Midye Tatlısı Midye Tatlısı, özellikle bayramlarda sıkça tercih edilen ve canınız her istediğinde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Bu tatlının hamuru açılarak hazırlandığı için hamur açma becerisi gerekmektedir. Eğer hamur açma konusunda tecrübeliyseniz, Midye Tatlısı'nı da rahatlıkla yapabilirsiniz. Midye Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler Hamuru İçin Gerekli Malzemeler
İç Harcı İçin Gerekli Malzemeler
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler
Midye Tatlısı Nasıl Yapılır? Hamurun Hazırlanması Midye tatlısı için öncelikle hamur malzemelerinden sıvı olan harçları bir karıştırma kabına alıp parmak uçlarımız ile karıştıralım. Homojen kıvama getirdiğimiz harcın üzerine nişasta, kabartma tozu ve unu ilave edip hamuru yoğurma işlemine geçelim. Kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurduğumuz hamuru sekiz eşit parçaya bölelim ve bezeler halinde şekillendirelim. Bezelerin Dinlendirilmesi Bezeleri tezgahın üzerine alalım ve üzerlerine nemli bir bez örtüp dinlenmeye bırakalım. 15 dakika hamuru dinlendirmek için yeterli olacaktır. Hamur dinlendikten sonra nişasta serpiştirip tezgahın üzerine bir tane beze alalım ve merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açalım. Diğer kalan bezeleri de aynı şekilde açalım ve hepsini üst üste yerleştirelim. Bu aşamada hamurun en üstte bulunan bezesine nişasta serpiştirmeyelim ve hamuru büyütebildiğimiz kadar büyütelim. Hamurun Şekillendirilmesi Hamuru büyüttükten sonra bir kenarından tutup rulo şeklinde saralım. Sardığımız rulolardan bir parmak kalınlığında dilimler keselim ve kestiğimiz bir dilimi merdaneyle su bardağı ağzı büyüklüğünde açalım. Diğer ruloları da aynı şekilde açtıktan sonra orta kısımlarına ceviz ilavesi yapıp ikiye katlayalım. Bütün hamurları aynı şekilde yaptıktan sonra yağlanmış fırın tepsisinin üzerine dizelim. Bütün tatlıları dizdikten sonra üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirelim ve 200 derecelik fırına pişmeye gönderelim. Şerbetin Hazırlanması Tatlı fırında pişerken biz de şerbeti hazırlamaya geçelim. Şerbeti hazırlamak için bir tencere alalım ve içerisine toz şekerle birlikte suyu ilave edip ocağın üzerine yerleştirelim. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edelim ve bir dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım. Tatlı kızarana dek şerbeti soğumaya bırakalım. Kızarmış olan tatlıyı fırından alalım ve tatlı ılık hale geldiğinde üzerine soğuk şerbeti dökelim. Tatlı tepsisinin üzerine başka bir tepsi kapatalım ve tatlının şerbetini daha hızlı çekmesini sağlayalım. Midye tatlısını 4 saat kadar dinlendirelim ve dinlendirdikten sonra servis tabaklarına alıp sunum yapalım. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler
Sonuç Midye Tatlısı, hem görsel olarak hem de lezzet olarak sofralarınızı süsleyecek harika bir tatlıdır. Hamur açma becerisi gerektiren bu tatlı, doğru malzemeler ve doğru tekniklerle kolaylıkla hazırlanabilir. Misafirlerinizi ve sevdiklerinizi şaşırtacak bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun! |