Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı, bayramlarda sık yapılan midye tatlısını canınız istediği zaman kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru açılarak hazırlanılan bir tatlı olduğu için hamur açmayı da bilmek gerekir. Eğer hamur açma konusunda hiçbir şüpheniz yok ise midye tatlısını da kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Midye Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

Hamuru İçin Grekli Malzemeleri
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı oda ısısında yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tane yumurta
  • 3 su bardağı dolusu un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay bardağı nişasta
İç Harcı İçin Gerekli Malzemeleri
  • Bolca ceviz
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeleri
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 5 damla limon suyu
  • 1 çimdik tuz
Midye Tatlısı Nasıl Yapılır?

Midye tatlısını için öncelikle hamur malzemelerinden sıvı olan harçları bir karıştırma kabına alıp parmak uçlarımız ile karıştıralım. Homojen kıvama getirdiğimiz harcın üzerine nişasta, kabartma tozu ve unu ilave edip hamuru yoğurma işlemine geçelim. Kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurduğumuz hamuru sekiz eşit parçaya bölelim ve bezeleyelim.

Bezeleri tezgâhın üzerine alalım ve üzerlerine nemli bir bez örtüp dinlendirmeye bırakalım. 15 dakika hamuru dinlendirmek için yeterli olacaktır. Hamuru verilen süre içerisinde dinlendikten sonra nişasta serpiştirip tezgâhın üzerine bir tane beze alalım ve merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açalım. Diğer kalan bezeleri de aynı şekilde açalım ve hepsini üst üste yerleştirelim. Bu aşamada hamurun en üstte bulunan bezesine nişasta serpiştirmeyelim ve hamuru büyütebildiğimiz kadar büyütelim.

Hamuru büyükten sonra bir kenarından tutup rulo şeklinde saralım. Sardığımız rulolardan bir parmak kalınlığında dilimler keselim ve kestiğimiz bir dilim kestiğimiz dilimi merdaneyle su bardağı ağzı büyüklüğünde açalım. Diğer ruloları da aynı şekilde açtıktan sonra orta kısımlarına ceviz ilavesi yapıp ikiye katlayalım. Bütün hamurları aynı şekilde yaptıktan sonra yağlanmış fırın tepsisinin üzerine dizelim. Bütün tatlıları dizdikten sonra üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirelim ve 200 derecelik fırına pişmeye gönderelim.

Tatlı fırında pişerken biz de şerbeti hazırlamaya geçelim. Şerbeti hazırlamak için bir tencere alalım ve içerisine toz şekerle birlikte suyu ilave edip ocağın üzerine yerleştirelim. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edelim ve bir dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım. Tatlı kızarana dek şerbeti soğumaya bırakalım. Kızarmış olan tatlıyı fırından alalım ve tatlı ılık hale geldiğinde üzerine soğuk şerbeti boca edelim. Tatlı tepsisinin üzerine başka bir tepsi kapatalım ve tatlının şerbetini daha hızlı çekmesini sağlayalım. Midye tatlısını 4 saat kadar dinlendirelim ve dinlendirdikten sonra servis tabaklarına alıp sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Midye Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Meyveli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Katmer Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Katmer Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Gevreği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Gevreği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Rum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Rum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şekerpare Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şekerpare Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nevzine Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Nevzine Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mavi Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Mavi Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri