Muzlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Muzlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu İrmik Tatlısı

Muzlu İrmik Tatlısı, az zahmetle çok kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz, son derece lezzetli bir tatlı tarifidir. Sütlü bir tatlı olmasından dolayı, şerbetli tatlılara göre çok daha düşük kalorilidir. İçinde kakao ve muz bulunduğundan, çocuklarınızın da çok severek tüketeceği bu muhteşem tatlıyı ister akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak, isterseniz de kabul günlerinizde çay ikramlarının yanında tatlı bir çeşit olarak ikram edebilirsiniz. Kolay gelsin.

Muzlu İrmik Tatlısı Malzemeleri

  • 5 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 2 paket kakaolu pötibör bisküvi
  • 2 adet muz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 kase iri kıyılmış fındık veya ceviz içi

Muzlu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Derin bir tencerenin dibini öncelikle su ile ıslattıktan sonra, 5 su bardağı sütü koyuyoruz. Sütün içine toz şekeri, irmiği ve vanilyayı koyup şekeri eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Daha sonra tencereyi ocağa alıp kaynayıncaya kadar yavaş yavaş karıştırarak pişiriyoruz. İrmikler sütü çekip koyu bir kıvam aldığında tencereyi ocaktan alıyoruz.

Kare şeklinde olan bir tepsiye, kakaolu bisküvilerin bir kısmını tepsinin dibine boşluk kalmayacak şekilde döşüyoruz. Üzerine sütlü irmiği boşaltıyoruz. Yüzeyini düzeltmek için tepsiyi sağa sola sert hareketlerle sallıyoruz. Bir miktar soğumasını bekledikten sonra, geri kalan bisküvileri robottan geçirip toz haline getiriyoruz. Daha sonra sütlü irmiğin üzerine hiçbir boşluk bırakmadan bisküvi tozuyla kaplıyoruz.

Muzları ince ince dilimleyip üzerine dizdikten sonra, muzların da üzerini ince kıyılmış ceviz veya fındık içiyle kaplayıp, tatlımızı dinlenmek üzere buzdolabına kaldırıyoruz. Buzdolabında 2 saat kadar bekledikten sonra, kare şeklinde dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Bu tarifin daha da lezzetli olması için birkaç öneri:

  • İrmikli tatlıyı daha yoğun bir muz aroması ile yapmak isterseniz, muz püresi de ekleyebilirsiniz.
  • Servis sırasında tatlıyı üzerine çikolata sosu veya karamel sosu dökerek sunabilirsiniz.
  • Fındık veya ceviz yerine badem kullanarak farklı bir tat elde edebilirsiniz.
  • Daha hafif bir tatlı isteyenler için, süt yerine yarım yağlı süt kullanılabilir.

Bu tarif, farklı malzemelerle zenginleştirilebilir ve damak zevkinize göre uyarlanabilir. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Oral

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Bu Muzlu İrmik Tatlısını denemek istiyorum ama süt yerine badem sütü kullanabilir miyim? Tatlının kıvamında veya lezzetinde bir fark olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Oral, badem sütü kullanarak muzlu irmik tatlısını deneyebilirsin. Badem sütü, inek sütüne göre daha hafif ve farklı bir tat profiline sahiptir. Bu nedenle tatlının lezzetinde hafif bir değişiklik olabilir, ancak genel olarak tatlı yine de güzel olacaktır. Kıvam konusunda ise, badem sütü genellikle inek sütüne benzer bir kıvam verdiği için büyük bir fark olacağını düşünmüyorum. Denemekten çekinme, sonuçta damak zevkine uygun olup olmadığını ancak deneyerek anlayabilirsin. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Mayasız Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtasız Tatlılar Tarifleri ve Malzemeleri

Yumurtasız Tatlılar Tarifleri ve Malzemeleri