Muzlu İrmik Tatlısı Muzlu İrmik Tatlısı, az zahmetle çok kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz, son derece lezzetli bir tatlı tarifidir. Sütlü bir tatlı olmasından dolayı, şerbetli tatlılara göre çok daha düşük kalorilidir. İçinde kakao ve muz bulunduğundan, çocuklarınızın da çok severek tüketeceği bu muhteşem tatlıyı ister akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak, isterseniz de kabul günlerinizde çay ikramlarının yanında tatlı bir çeşit olarak ikram edebilirsiniz. Kolay gelsin. Muzlu İrmik Tatlısı Malzemeleri
Muzlu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? Derin bir tencerenin dibini öncelikle su ile ıslattıktan sonra, 5 su bardağı sütü koyuyoruz. Sütün içine toz şekeri, irmiği ve vanilyayı koyup şekeri eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Daha sonra tencereyi ocağa alıp kaynayıncaya kadar yavaş yavaş karıştırarak pişiriyoruz. İrmikler sütü çekip koyu bir kıvam aldığında tencereyi ocaktan alıyoruz. Kare şeklinde olan bir tepsiye, kakaolu bisküvilerin bir kısmını tepsinin dibine boşluk kalmayacak şekilde döşüyoruz. Üzerine sütlü irmiği boşaltıyoruz. Yüzeyini düzeltmek için tepsiyi sağa sola sert hareketlerle sallıyoruz. Bir miktar soğumasını bekledikten sonra, geri kalan bisküvileri robottan geçirip toz haline getiriyoruz. Daha sonra sütlü irmiğin üzerine hiçbir boşluk bırakmadan bisküvi tozuyla kaplıyoruz. Muzları ince ince dilimleyip üzerine dizdikten sonra, muzların da üzerini ince kıyılmış ceviz veya fındık içiyle kaplayıp, tatlımızı dinlenmek üzere buzdolabına kaldırıyoruz. Buzdolabında 2 saat kadar bekledikten sonra, kare şeklinde dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Bu tarifin daha da lezzetli olması için birkaç öneri:
Bu tarif, farklı malzemelerle zenginleştirilebilir ve damak zevkinize göre uyarlanabilir. Afiyet olsun! |
Oral
24 Temmuz 2024 ÇarşambaBu Muzlu İrmik Tatlısını denemek istiyorum ama süt yerine badem sütü kullanabilir miyim? Tatlının kıvamında veya lezzetinde bir fark olur mu?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaOral, badem sütü kullanarak muzlu irmik tatlısını deneyebilirsin. Badem sütü, inek sütüne göre daha hafif ve farklı bir tat profiline sahiptir. Bu nedenle tatlının lezzetinde hafif bir değişiklik olabilir, ancak genel olarak tatlı yine de güzel olacaktır. Kıvam konusunda ise, badem sütü genellikle inek sütüne benzer bir kıvam verdiği için büyük bir fark olacağını düşünmüyorum. Denemekten çekinme, sonuçta damak zevkine uygun olup olmadığını ancak deneyerek anlayabilirsin. Afiyet olsun!