Peksimet Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Peksimet Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peksimet Tatlısı

Peksimet tatlısı, evde kolayca bulunabilecek malzemelerle hazırlayabileceğiniz hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Tatlı krizlerinizi hızlıca giderebilecek bu tarif, bir kez denedikten sonra favoriniz haline gelebilir. Ayrıca, her yapılışında kendi yaratıcılığınızı kullanarak farklı tatlar ortaya çıkarabilirsiniz. Kuru meyveler, yaş meyveler, çeşitli kuruyemişler, pasta süsleri veya farklı aromalar ekleyerek tatlıyı kendinize göre renklendirebilirsiniz. Şimdi, peksimet tatlısının yapılışına geçelim.

Gerekli Malzemeler

  • 8 tane tuzsuz peksimet
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Krema ve Üzeri İçin

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1 kase dövülmüş ceviz

Peksimet Tatlısı Nasıl Yapılır?

Peksimetleri dikdörtgen bir borcam tepsiye sıralayın. Uygun bir tavaya toz şekeri ekleyerek eritin ve karamelize olmasını sağlayın. 1 su bardağı kaynamış suyu, şeker karamelize olunca şekere ilave edip karıştırın. Karamel henüz sıcakken, borcam tepsiye dizdiğiniz peksimetlerin üzerine eşit şekilde dökün.

Uygun bir tencereye süt, un ve vanilyayı ekleyerek orta hararetli ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Karışım muhallebi kıvamına geldiğinde bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Muhallebiyi mikser ile on dakika kadar çırpın. Hazır hale gelen muhallebiyi peksimetlerin üzerine dökün. Tatlıyı soğuması için buzdolabına alın.

Toz krem şantiyi çukur bir kabın içerisine alarak üzerine 1 su bardağından 2 parmak eksik süt ekleyip mikser ile 6-7 dakika kadar çırpın. Soğuyan tatlıyı buzdolabından alarak, çırptığınız krem şantiyi muhallebinin üzerine düzgünce yayın. Peksimet tatlısının en üst katına dövülmüş ceviz içi serpiştirin. Peksimet tatlısı servis için hazır. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Peksimet tatlısını daha da zenginleştirmek için farklı malzemeler kullanabilirsiniz. Örneğin:

  • Üzerine taze meyve dilimleri ekleyebilirsiniz.
  • Çikolata sosu veya karamel sos ile tatlıyı daha da lezzetlendirebilirsiniz.
  • Fındık, badem veya fıstık gibi farklı kuruyemişler kullanarak tatlıya farklı bir doku ekleyebilirsiniz.
  • Tarifin içeriğine tarçın veya kakao ekleyerek farklı aromalar deneyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Selanik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Selanik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Katmer Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Katmer Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalburabastı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalburabastı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri