Peksimet Tatlısı Peksimet tatlısı, evde kolayca bulunabilecek malzemelerle hazırlayabileceğiniz hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Tatlı krizlerinizi hızlıca giderebilecek bu tarif, bir kez denedikten sonra favoriniz haline gelebilir. Ayrıca, her yapılışında kendi yaratıcılığınızı kullanarak farklı tatlar ortaya çıkarabilirsiniz. Kuru meyveler, yaş meyveler, çeşitli kuruyemişler, pasta süsleri veya farklı aromalar ekleyerek tatlıyı kendinize göre renklendirebilirsiniz. Şimdi, peksimet tatlısının yapılışına geçelim. Gerekli Malzemeler
Krema ve Üzeri İçin
Peksimet Tatlısı Nasıl Yapılır? Peksimetleri dikdörtgen bir borcam tepsiye sıralayın. Uygun bir tavaya toz şekeri ekleyerek eritin ve karamelize olmasını sağlayın. 1 su bardağı kaynamış suyu, şeker karamelize olunca şekere ilave edip karıştırın. Karamel henüz sıcakken, borcam tepsiye dizdiğiniz peksimetlerin üzerine eşit şekilde dökün. Uygun bir tencereye süt, un ve vanilyayı ekleyerek orta hararetli ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Karışım muhallebi kıvamına geldiğinde bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Muhallebiyi mikser ile on dakika kadar çırpın. Hazır hale gelen muhallebiyi peksimetlerin üzerine dökün. Tatlıyı soğuması için buzdolabına alın. Toz krem şantiyi çukur bir kabın içerisine alarak üzerine 1 su bardağından 2 parmak eksik süt ekleyip mikser ile 6-7 dakika kadar çırpın. Soğuyan tatlıyı buzdolabından alarak, çırptığınız krem şantiyi muhallebinin üzerine düzgünce yayın. Peksimet tatlısının en üst katına dövülmüş ceviz içi serpiştirin. Peksimet tatlısı servis için hazır. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Peksimet tatlısını daha da zenginleştirmek için farklı malzemeler kullanabilirsiniz. Örneğin:
|