Ramazan Tatlısı Ramazan tatlıları, iftar sofralarının vazgeçilmez bir parçasıdır ve herkesin damak zevkine göre çeşitlilik gösterebilir. Kimi şerbetli tatlıları tercih ederken kimi sütlü tatlılardan yana olabilir. Ramazan ayında yemek sonrasında tatlı tüketmek bir alışkanlık haline gelmiştir. Sizler için Ramazan'da hazırlayabileceğiniz birkaç tatlı tarifini derledik. Bu tariflere göz atarak beğendiğiniz tatlıyı kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Cevizli Fincan Kadayıf Gerekli Malzemeler
Şerbeti İçin
Cevizli Fincan Kadayıf Nasıl Yapılır? Kadayıflar el ile iyice parçalanır. Orta boy bir fincanın içine bir tutam kadayıf bastırılarak yerleştirilir. Kadayıfın üzerine yeteri kadar ceviz içi eklenir ve etrafı kadayıf ile bastırılarak kapatılır. Fincandaki kadayıf fırın kabına ters çevrilerek çıkartılır. Kadayıflar bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Tereyağı uygun bir tavada eritilir ve eriyen yağ tepsideki kadayıfların üzerine eşit şekilde dökülür. Fırın kabı 180 derece ısıtılmış fırına verilerek kadayıfların üzeri kızarana kadar pişirilir. Şerbeti hazırlamak için 2 su bardağı su ve toz şeker ufak bir tencereye alınır. Orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırılır. Şerbet 10 dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyu eklenir ve bir iki taşım daha kaynatılarak ocaktan alınır. Şerbetin ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğumuş kadayıfların üzerine bir kepçe yardımıyla eşit şekilde dökülür. Tatlı şerbetini çektikten sonra yanında kaymak veya dondurma ile servis edilebilir. Afiyet olsun. Baklava Yufkasından Kekli Tatlı Gerekli Malzemeler
Keki İçin
Şerbeti İçin
Baklava Yufkasından Kekli Tatlı Nasıl Yapılır? Tatlının yapımına şerbeti hazırlayarak başlayın. Toz şeker ve suyu ufak bir tencereye alarak 15 dakika kaynatın. 15 dakika sonrasında limon suyunu ekleyip bir iki taşım daha kaynatarak şerbeti ocaktan alın. Tereyağını ufak bir tavada eritip üzerine sıvı yağ ilave edin. Yağları karıştırarak ılımaya bırakın. Tatlının keki için, karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri ekleyerek köpük köpük olana kadar çırpın. Ardından irmik, un, kabartma tozu ve cevizi ekleyip hamuru karıştırın. Fırın kabını düzgünce yağlayın. Yağladığınız kaba yufkanın bir tanesini sererek yufkayı yağlayın. 10 kat olana kadar aynı işlemi tekrarlayın. 10 kat olduğunda hazırlanan kek hamurunu son yufkanın üzerine dökün. Geriye kalan yufkaları yine 10 kat olacak şekilde aynı şekilde yağlayarak kekin üstüne dizin. Artan yağ karışımını son kata dökerek fırça ile yayın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp tatlıyı fırına verin. Yaklaşık 20 dakika pişmesi yeterli olacaktır. Tatlıyı fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığın geçmesi için bekleyin. Ardından dilimleyerek soğuyan şerbeti tatlının üzerine dökün. Afiyet olsun. İncir Dolması Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
İncir Dolması Nasıl Yapılır? İncirleri ılık suyun içine alarak 1 saat kadar bekletin. 1 saat sonra incirlerin sap kısımlarını kesip ortasını eliniz ile açın. İncirlerin orta kısmını ceviz içi ile doldurarak geniş bir tencereye dizin. 1 su bardağı suya 3 çorba kaşığı toz şeker ekleyerek karıştırın. Şeker eridikten sonra şekerli suyu incirlerin üzerine dökün. Son olarak sıvı yağı da ekleyerek incirleri kısık ocakta pişmeye bırakın. İncirler suyunu çektiğinde ocaktan alın. Pişen incirleri servis tabağına dizerek yanında kaymak ile servis yapın. Afiyet olsun. |