Sarma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Sarma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tatlısı

Sarma tatlısı, bayramlarda sıklıkla yapılan ve oldukça sevilen tatlı çeşitlerinden biridir. Hazırlanması düşünüldüğü kadar zor olmayıp, özellikle hazır baklavalık yufka kullanılarak pratik bir şekilde yapılabilir. Peki, sarma tatlısı nasıl yapılır? Gelin birlikte bakalım.

Gerekli Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka
  • 400 gr çekilmiş Antep fıstığı (Ceviz de kullanılabilir)
  • 750 gr tereyağı

Şurubu İçin

  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Hazırlık Aşaması

Sarma tatlısının hazırlanmasına ilk olarak şurubunu hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için uygun büyüklükte bir tencere alalım. Tencerenin içine 3,5 su bardağı suyu ve 3,5 su bardağı toz şekeri ekleyelim ve karıştıralım. Tencereyi ocağın üzerine alalım ve kaynamaya bırakalım. Şerbet bir taşım kaynadıktan sonra içine limon suyunu ekleyelim ve birkaç taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatalım. Şimdi tatlının ana malzemesini hazırlamak için tereyağını bir tencereye alıp ısıtalım. Yağın çok kararmamasına dikkat edelim. Rengi değişen yağı ocaktan alıp bir kenara bırakalım.

Sarma Tatlısının Hazırlanışı

Hazır baklavalık yufkadan bir tanesini alalım ve her tarafına ısıttığımız tereyağından bir fırça yardımıyla sürelim. Yağın üzerine toz halinde olan Antep fıstığından serpiştirelim. Yufkanın üzerine bir oklava yerleştirip yufkayı çok sıkı olmayacak şekilde oklavaya saralım. Yufkanın her iki tarafından tutup ortaya bükelim ve yağlanmış fırın tepsisinin kenarına tatlıyı oklavadan çıkarıp yerleştirelim. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizelim. Tatlıların her tarafına kalan tereyağından sürelim.

Pişirme Aşaması

Fırını 150 dereceye ısıtalım ve tepsiyi fırına gönderelim. Tatlıyı yaklaşık 25 dakika boyunca pişirelim. Bu aşamada tatlının diğer baklavalar gibi kızarmaması gerekiyor. Üzeri hafif beyaz kalan tatlımızı fırından alalım ve tezgâhın üzerine bırakalım. Tatlı hafif ılıdıktan sonra önceden hazırladığımız ve ılımaya bıraktığımız şerbeti tatlının üzerine bir kepçe yardımıyla dökelim. Bu aşamada şerbetin ve tatlının ılık olması gerekiyor. Aksi halde sarma tatlısı çıtır olmaz ve yumuşak kıvamda olur. Bu önemli püf noktası, sarma tatlısının mükemmel olmasını sağlar. Hazırlanmış olan sarma tatlısını bir saat kadar bekletelim ve sürenin ardından servis tabaklarına alıp üzerine toz Antep fıstığı serpiştirerek sunum yapalım.

Sonuç

Afiyet olsun! Sarma tatlısı, doğru malzemeler ve dikkatle uygulanan adımlarla kolayca hazırlanabilir. Bu tarif, bayram sofralarınızı tatlandıracak ve misafirlerinize unutulmaz bir lezzet sunacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Nuriye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Nuriye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Demir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Demir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Billuriye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Billuriye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kartopu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kartopu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri