Selanik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Selanik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Selanik Tatlısı

Selanik tatlısı, birçok muhallebili tatlıya benzer bir tatlı gibi görünse de lezzet olarak oldukça farklı bir tada sahiptir. Bir kez denedikten sonra favori tatlı tarifleriniz arasına girecek mükemmel bir tatlıdır. Yumuşacık lezzeti ile büyük küçük tadan herkesin beğenisini kazanacak olan bu tatlının yapımı da oldukça kolaydır. Bu nedenle misafirleriniz veya çay saatleriniz için kolaylıkla hazırlayarak onları bu mükemmel lezzet ile tanıştırabilirsiniz.

Selanik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1,5 su bardağı tereyağı
  • 3,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Muhallebisi İçin

  • 3 su bardağı süt
  • 4 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya

Şerbeti İçin

  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Selanik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Selanik tatlısı için öncelikle muhallebisini hazırlayın. Muhallebi için ufak bir tencereye toz şeker, süt ve nişastayı ekleyerek koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişen muhallebiyi ocaktan alarak soğumaya bırakın. Muhallebinin üzerinin kaymak tutmaması için ara ara karıştırın.

Çukur bir kabın içine pudra şekeri, un ve kabartma tozunu koyup ortasını açın. Tereyağını ufak bir tavanın içinde eritin. Eriyen yağı unun ortasına boşaltın. Malzemeleri karıştırın. Homojen bir şekilde yoğurulan hamuru fırın kabını yağlayarak fırın kabına boşaltın. Eliniz ile hamuru tepsiye yayın. Tepsiyi 180 derecelik fırına atarak üzeri kızarıncaya kadar bekletin.

Önceden hazırladığınız ve soğumaya bıraktığınız muhallebinin içine 4 yumurta ve vanilyayı ekleyip mikser ile 10 dakika kadar çırpın. Üzeri hafif pembeleşen hamuru fırından çıkarıp hazırladığınız muhallebiyi üzerine dökün. Tepsiyi tekrar fırına sürerek muhallebi kızarıncaya kadar pişirin.

Tatlı pişince fırını kapatın ve tatlıyı fırında 15 dakika kadar beklettikten sonra fırından alın. Selanik tatlısının şerbeti için 3,5 su bardağı su ve 3,5 su bardağı toz şekeri uygun bir tencereye alıp şeker eriyinceye kadar karıştırın. Şeker iyice eridikten sonra ocağa alarak 15 dakika kadar kaynatın. Şerbeti ocaktan almadan birkaç dakika önce limon suyunu ilave edin. Hazır hale gelen şerbeti soğuması için bir kenara alın.

Pişen tatlıyı baklava dilimi olacak şekilde dilimleyin. Ilıyan şerbeti dilimlediğiniz tatlının üzerine bir kepçe yardımı ile dökün. Tatlı şerbetini güzelce çektikten sonra dövülmüş ceviz ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bayram Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Bayram Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıbrıs Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıbrıs Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri