Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli İrmik Tatlısı

Vişneli İrmik Tatlısı, özellikle yaz aylarında üzeri dondurmayla süslenmiş, mayhoş tatları sevenler için ideal bir tatlı çeşididir. Ev hanımlarının mutfaklarında sıklıkla uyguladıkları bu tatlı, pratik yapımı ve lezzetiyle ön plana çıkar. Vişneli irmik tatlısı için hazır vişne suyu kullanabileceğiniz gibi, vişne kompostosu kaynatarak da hazırlayabilirsiniz. Sürekli karıştırılarak pişirilmesi gereken muhallebisini dilerseniz ayrı olarak da tüketebilirsiniz. Uygun kaselere konularak buzlukta bekletilen vişneli irmik muhallebisini dondurma olarak da tüketmeniz mümkündür. Özel günlerinizde, tuzlu olarak yaptığınız diğer çeşitlerin yanında mayhoş bir lezzet arayanlar için işte tarifimiz:

Vişneli İrmik Tatlısı Malzemeleri (6 Kişilik)

  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 1 kg süt
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr margarin
  • Hindistan cevizi (süslemek için)

Vişneli Sos İçin

  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2-3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 bardak vişne suyu

Vişneli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Sürekli karıştırılarak dibi tutmadan pişirilmesi gereken muhallebiyi hazırlamak için, süt ve şeker bir tencereye eklenir ve karıştırılır. Kaynayıncaya kadar devam eden karıştırma işlemi, koyu bir kıvam alana kadar sürdürülür. Ocaktan indirmeden önce margarin ve vanilya eklenerek bir süre daha karıştırılır ve ocak kapatılır. Derin bir borcamın her yeri ıslatılır ve muhallebi borcama dökülerek soğutulması için kenara bırakılır. Burada kullanacağınız borcam fazla geniş olmamalıdır.

Soğutulmaya bırakılan muhallebinin ardından, 2 bardak vişne suyu bir tencereye dökülerek 2 yemek kaşığı nişasta eklenir ve şeker de ilave edilerek koyu bir kıvam elde edilinceye kadar karıştırma işlemine devam edilir. Koyu kıvama ulaşınca ocak kapatılır ve pişen irmiğin üzerine dökülür. Soğumaya bırakılan tatlımızın üzeri tercihe bağlı olarak Hindistan cevizi, yeşil fıstık gibi çerezlerle süslenir ve dilimlenerek ikram edilir.

Afiyet Olsun.

Ekstra Bilgiler:

  • Vişneli irmik tatlısını daha da zenginleştirmek için, muhallebiye ek olarak ceviz veya badem parçaları ekleyebilirsiniz.
  • Vişne suyu yerine, farklı meyve suları kullanarak değişik tatlar yaratabilirsiniz.
  • Tatlıyı buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra servis yapmanız, kıvamının daha da oturmasını sağlayacaktır.
  • Dondurma ile servis yaparken, vanilyalı dondurma tercih edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çatal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çatal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Saray Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Saray Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Magnolia Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Magnolia Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ballı Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tatlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri