Vişneli İrmik TatlısıVişneli İrmik Tatlısı, özellikle yaz aylarında üzeri dondurmayla süslenmiş, mayhoş tatları sevenler için ideal bir tatlı çeşididir. Ev hanımlarının mutfaklarında sıklıkla uyguladıkları bu tatlı, pratik yapımı ve lezzetiyle ön plana çıkar. Vişneli irmik tatlısı için hazır vişne suyu kullanabileceğiniz gibi, vişne kompostosu kaynatarak da hazırlayabilirsiniz. Sürekli karıştırılarak pişirilmesi gereken muhallebisini dilerseniz ayrı olarak da tüketebilirsiniz. Uygun kaselere konularak buzlukta bekletilen vişneli irmik muhallebisini dondurma olarak da tüketmeniz mümkündür. Özel günlerinizde, tuzlu olarak yaptığınız diğer çeşitlerin yanında mayhoş bir lezzet arayanlar için işte tarifimiz: Vişneli İrmik Tatlısı Malzemeleri (6 Kişilik)
Vişneli Sos İçin
Vişneli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?Sürekli karıştırılarak dibi tutmadan pişirilmesi gereken muhallebiyi hazırlamak için, süt ve şeker bir tencereye eklenir ve karıştırılır. Kaynayıncaya kadar devam eden karıştırma işlemi, koyu bir kıvam alana kadar sürdürülür. Ocaktan indirmeden önce margarin ve vanilya eklenerek bir süre daha karıştırılır ve ocak kapatılır. Derin bir borcamın her yeri ıslatılır ve muhallebi borcama dökülerek soğutulması için kenara bırakılır. Burada kullanacağınız borcam fazla geniş olmamalıdır. Soğutulmaya bırakılan muhallebinin ardından, 2 bardak vişne suyu bir tencereye dökülerek 2 yemek kaşığı nişasta eklenir ve şeker de ilave edilerek koyu bir kıvam elde edilinceye kadar karıştırma işlemine devam edilir. Koyu kıvama ulaşınca ocak kapatılır ve pişen irmiğin üzerine dökülür. Soğumaya bırakılan tatlımızın üzeri tercihe bağlı olarak Hindistan cevizi, yeşil fıstık gibi çerezlerle süslenir ve dilimlenerek ikram edilir. Afiyet Olsun. Ekstra Bilgiler:
|
Vişneli irmik tatlısını denemek harika bir fikir! Yaz aylarında serinletici ve mayhoş tatlar arayanlar için birebir. Hazırlanacak olan muhallebiyi sürekli karıŞtırmak gerektiğini okumak beni biraz endiŞelendirdi ama sonucun bu kadar lezzetli olacağını bilmek motivasyon veriyor. Vişne suyu kullanarak ve üzerine dondurma ekleyerek sunmak, tatlıyı daha da özel hale getirecektir. Süslemede hindistan cevizi ve yeşil fıstık kullanmak da harika bir dokunuş. Acaba bu tatlıyı denedikten sonra bambaşka meyve suları ile de yapmayı dener miyim? Merakla bekliyorum!
Cevap yazHammade,
Vişneli irmik tatlısı gerçekten de yaz aylarında serinletici bir alternatif sunuyor. Muhallebiyi sürekli karıştırmanın gerekliliği, başlangıçta zorlayıcı görünse de, sonunda elde edeceğin lezzetli sonuç bu zorluğu unutturacaktır. Vişne suyu ve dondurma ile sunum yapman, tatlının tadını daha da zenginleştirecek harika bir fikir.
Süsleme önerileri olarak hindistan cevizi ve yeşil fıstık kullanman, tatlının görselliğini artıracak ve lezzetini tamamlayacaktır. Ayrıca, farklı meyve sularıyla denemeler yapma düşüncen de oldukça heyecan verici! Böylece her seferinde yeni bir tat deneyimleme fırsatın olacak. Umarım denemelerin başarılı olur ve yeni favori tatlını keşfedersin!