Yumurtasız Tatlılar Tarifleri ve Malzemeleri

Yumurtasız tatlılar, alerjisi olanlar veya vegan beslenenler için harika alternatifler sunar. Hafif ve lezzetli tarifler, özellikle muhallebili kadayıf, etimek ve bisküvili sarma tatlılarıyla doludur. Bu tarifler, hem pratik hem de damak tadına hitap eden seçeneklerdir.
Yumurtasız Tatlılar Tarifleri ve Malzemeleri
13 Eylül 2024

Yumurtasız Tatlılar


Yumurtasız tatlılar, özellikle yumurtaya karşı alerjisi olan kişiler için ideal tariflerdir. Bu tatlılar genellikle sütlü ve hafif tatlılardan oluşmaktadır. Kendinize güzel bir yumurtasız tatlı hazırlamak isterseniz, tariflerimize göz atmanızı öneririz.

Yumurtasız Muhallebili Kadayıf Tatlısı İçin Malzemeler

  • 300 gr tel kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi

Muhallebisi İçin

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket sıvı krema

Yumurtasız Muhallebili Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Muhallebili kadayıf tatlısının hazırlığına muhallebi ile başlayalım. Orta büyüklükte bir pişirme tenceresi alın. İlk olarak tencereye tereyağını koyup eritin. Yağ eridikten sonra unu ekleyin ve unun kokusu çıkana dek kavurun. Bu aşamada unun çok fazla kavrulmaması gerekmektedir. Un kavrulduktan sonra soğuması için bekletin. Kadayıfları doğrama tahtasında ince ince kıyın. Kadayıfları bir gece buzlukta bekletip sabah ufalayabilirsiniz. Vaktiniz yoksa doğramanız da yeterli olacaktır. Doğranmış kadayıfları kavurmak için teflon bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Yağlar eriyince kadayıfları tavaya koyup kavurun. Kadayıflar kızarınca ceviz içi ve toz şekeri ekleyip ocağın altını kapatın.

Soğumuş olan unun üzerine vanilya, nişasta ve sütü ekleyip mikserle çırpın. Orta ateşte muhallebiyi bir taşım kaynayana dek pişirin. Pişen muhallebiyi ocaktan alın ve ılıması için bekletin. Ilıdıktan sonra sıvı kremayı ekleyip mikserle çırpın. Hazırladığınız kadayıfların yarısını kare bir borcama serpiştirin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine serpiştirin ve tatlıyı soğuması için buzdolabına kaldırın. Soğuyan muhallebili kadayıf tatlısını dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yumurtasız Etimek Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 paket vanilyalı puding (süt)
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Yumurtasız Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbeti hazırlamak için toz şekeri bir tencereye alıp karamelize olana dek pişirin. Şeker eriyince üzerine 3 bardak su ekleyin ve şerbeti bir süre kaynatın. Ilınması için bekletin. Etimekleri borcama dizin. Hazırladığınız şerbeti etimeklerin üzerine dökün. Vanilyalı pudingi paket üzerindeki talimatlara göre süt ile pişirin. Ilıdıktan sonra pudingi etimeklerin üzerine dökün. Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın ve soğuyan tatlının üzerine yayın. Üzerine Antep fıstığı veya Hindistan cevizi serpiştirip dilimleyin. Hazır hale gelen etimek tatlısını dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yumurtasız Bisküvili Sarma Tatlısı İçin Malzemeler
  • 1 paket sade bisküvi
  • 5 su bardağı süt
  • 1 fincan iri kıyılmış ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı toz şeker

Krem Şanti İçin
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Çikolata Sosu İçin
  • 1 su bardağı süt
  • 1 küçük paket kakao
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 fincan toz şeker

Yumurtasız Bisküvili Sarma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Muhallebi için verilen malzemeleri bir tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Bisküvileri robotta toz haline getirin ve bir fırın tepsisine yayın. Üzerine hazırladığınız ve ılıttığınız muhallebiyi dökün. Buzdolabında yarım saat soğuması için bekletin. Krem şantiyi toz şanti ve süt ile çırpın ve buzdolabında bekleyen muhallebinin üzerine yayın. Çikolata sosu için verilen malzemeleri bir sos tavasına alıp karıştırarak pişirin. Tatlıyı börek gibi kesip karelerden birini rulo şeklinde yaparak tepsiden çıkarın. Ruloları servis tabağına alın ve çikolata sosu ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Tunççağ 04 Ağustos 2024 Pazar

Yumurtaya karşı alerjim var ve muhallebili kadayıf tatlısında yumurta kullanılmaması benim için çok iyi. Ancak tereyağı ve margarin yerine alternatif yağlar kullanabilir miyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Tunççağ,

Yumurtaya karşı alerjiniz olması ve bu nedenle muhallebili kadayıf tatlısında yumurta kullanılmamasının sızı rahatlattığını duyduğuma sevindim. Tereyağı ve margarin yerine alternatif yağlar kullanmak elbette mümkün. İşte bazı öneriler:

Zeytinyağı: Tatlınızda zeytinyağı kullanarak daha hafif ve sağlıklı bir alternatif yaratabilirsiniz. Ancak zeytinyağının kendine özgü bir aromaya sahip olduğunu unutmayın.

Hindistancevizi Yağı: Tatlılarda kullanılabilecek bir diğer popüler alternatiftir ve tatlınıza hafif hindistancevizi aroması katabilir.

Bitkisel Yağlar: Ayçiçek yağı veya kanola yağı gibi nötr tatlı bitkisel yağlar da kullanabilirsiniz. Bu yağlar tatlınızın tadını fazla etkilemez.

Dilediğiniz yağı kullanarak tatlınızın tadını ve yapısını değiştirebilirsiniz. Umarım bu öneriler işinize yarar!

Sevgiler,
Tunççağ

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Değişik Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri
Değişik Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri
Kardan Adam Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Kardan Adam Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Şerbetli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri
Şerbetli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri
Rum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Rum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Köstebek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Köstebek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri