İrmikli tatlılar, hem sağlıklı hem de lezzetli tarifler arasında yer alır. Özellikle süt ile yapılan irmikli tatlılar hafif oldukları gibi sindirimi de kolaydır. İrmik, başlı başına lif deposudur ve herkesin tüketmesinde fayda vardır. İrmikli tatlılar, çeşitli tariflerle sofralarımızı süslemeye devam ediyor. Haşhaşlı İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Şerbet İçin Gerekli Malzemeler
Haşhaşlı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Orta büyüklükte bir tencereye toz şeker ve suyu ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Şerbet kaynamaya başladığında içine iki damla limon suyu ekleyip birkaç dakika daha kaynatalım. Ardından ocağın altını kapatıp şerbeti soğuması için bir kenara alalım. Geniş bir karıştırma kabına toz şeker ve yumurtaları ekleyip mikserle beş dakika kadar çırpalım. Karışım köpüklü bir hale geldiğinde sıvı yağ, irmik, un ve haşhaşı ekleyelim. Üzerine vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip mikserle karıştırmaya devam edelim. Karışımı düşük devirde yaklaşık üç dakika çırptıktan sonra fırın kabına dökelim. 170 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim. Fırından çıkardığımız kekin üzerine soğumuş şerbeti dökelim ve şerbetini çekmesini bekleyelim. Tatlı şerbetini çektikten sonra dilimleyip sunum yapalım. Şam Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler
Şam Tatlısı Nasıl Yapılır? Şerbeti hazırlamak için toz şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynamaya bırakalım. Şerbet kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım ve 2-3 dakika daha kaynatıp soğuması için kenara alalım. Hamuru hazırlamak için yoğurma kabına yoğurt ve toz şekeri alıp mikserle çırpmaya başlayalım. Üzerine irmik, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip çırpmaya devam edelim. Hazır olan hamuru fırın tepsisine dökelim ve üzerine bademleri dizelim. 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardığımız sıcak tatlının üzerine soğumuş şerbeti dökelim. Şerbetini çekmesi için üzerine başka bir tepsi kapatıp bir saat kadar dinlendirelim. Dinlenmiş tatlıyı dilimleyip sunum yapalım. Ayva Marmelatlı İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Marmelat İçin Gerekli Malzemeler
Ayva Marmelatlı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? Marmelatı hazırlamak için 2 su bardağı suyu orta büyüklükte bir tencereye alıp kaynamaya bırakalım. Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıp rendeleyerek suya ekleyelim. Beş dakika kadar pişirdikten sonra toz şekeri ekleyip iki dakika daha pişirip ocağın altını kapatalım. Mikserle pişmiş ayvayı püre kıvamına getirip soğumaya bırakalım. Muhallebiyi hazırlamak için süt, toz şeker, margarin veya tereyağı ve irmiği bir pişirme kabına alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebi birkaç taşım kaynadıktan sonra bir borcama döküp soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra üzerine ayva püresini yayalım. Tatlının üzerine Hindistan cevizi veya Antep fıstığı serperek buzdolabında bir saat kadar bekletelim. Sonrasında dilimleyip sunum yapalım. Afiyet olsun. |