Kıvrım Tatlısı Kıvrım tatlısı, hamur açmakla arasının iyi olmayan hanımlar için hazırlanması biraz zahmetli olmasına rağmen son derece lezzetli ve çıtır çıtır bir şerbetli tatlı çeşididir. Bayramlarda, iftar yemeklerinde ve özel davetlerinizde gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin. Kıvrım Tatlısı Malzemeleri
Açmak için
İçi için
Kıvrım Tatlısı Üzeri için
Şerbeti için
Kıvrım Tatlısı Nasıl Yapılır? Öncelikle hamur karıştırma kabının içine yumurtaları kırın. Daha sonra sırayla diğer malzemeleri ekleyerek elinizle güzelce karıştırın. Üzerine yavaş yavaş un ve karbonatı ilave edin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzerine ıslak bez örterek bir saat bekletin. Yeterli kıvama gelen hamurdan, cevizden biraz daha iri bezeler oluşturun. Bu hazırlanan bezeleri nișasta ile neredeyse baklava hamuru kadar ince bir şekilde açın. Daha sonra hamurun üzerinde fazla nișasta varsa, oklavaya sararak fazla nișastayı çırpın. Açtığınız yufkayı tekrar tezgaha serin ve ortadan ikiye katlayın. Yarım ay şeklindeki yufkanın üzerine bol miktarda ceviz içi serpiștirin. Yufkanın dar tarafından başlayarak oklavaya çok fazla sıkıştırmadan sarın. Daha sonra iki ucundan iki elinizle tutarak hamuru büzüştürün. Sonra oklava ile tepsinin üzerine koyup, oklavayı çıkarın. Aynı işlemi diğer bezelere de uygulayarak fırın tepsisini doldurun. Yağ tavasına önce sıvı yağı koyup kızdırın. Ardından margarini ekleyip eritin. Margarin eridiğinde tavanın dibine bir koyuluk çökecektir. O koyu kısmı tatlıya dökmeyin. Erittiğiniz yağı kepçe yardımıyla tatlının üzerine gezdirin. Hazır olan tatlıyı 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Şerbetini hazırlamak için bir tencerenin içinde şeker ve suyu eritip ocağa alın. 5 dakika kaynadıktan sonra limonu ekleyip, bir iki dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alın. Daha hızlı soğuması için balkona veya cam kenarına koyabilirsiniz. Tatlının şerbetini, tatlı soğuk, şerbet ise ılık vaziyetteyken dökün. Çok sıcak dökerseniz tatlınız hamur gibi yumuşak olur. Yaklaşık olarak 3 saatte tatlı şerbetini çekecektir. Tatlı soğuduktan sonra üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyerek veya sade bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |