Kıvrım Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kıvrım Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıvrım tatlısı, hamur açmakla arası olmayan hanımlar için hazırlaması biraz zahmetli olmasına rağmen son derece lezzetli ve çıtır çıtır bir şerbetli tatlı çeşididir. Bayramlar da İftar yemeklerinde ve özel davetlerinizde çekinmede gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Kıvrım Tatlısı Malzemeleri
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Bir fiske tuz
  • Bir kahve fincanı sirke
  • Aldığı kadar un
Açmak için
  • Nişasta
İçi için
  • İnce kıyılmış ceviz veya fındık içi
Kıvrım Tatlısı Üzeri için
  • 250 gram margarin
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Kıvrım Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamur karıştırma kabının içine yumurtayı kırıyoruz. Daha sonra sırası ile diğer malzemeleri üzerine katarak elinizle güzelce karıştırın. Üzerine yavaş yavaş un ile karbonatı ilave edin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzerine ıslak bez örterek, bir saat bekletin.

Yeterli kıvamı alan hamurumuzdan, cevizden biraz daha iri bezeler oluşturun. Bu hazırlanan bezeleri nişasta ile neredeyse baklava hamuru kadar ince bir şekilde açın. Daha sonra arasında nişasta çok fazla ise hamuru oklavaya atıp fazla nişastayı çırpın. Açtığımız yufkayı, tekrar tezgâha sererek ortadan ikiye katlayın. Yarım ay şeklindeki, yufkanın üzerine bol miktarda ceviz içi serpiştirin. Yufkanın dar tarafından başlayarak oklavaya çok fazla sıkıştırmadan sarın. Daha sonra iki ucundan iki elinizle tutarak hamuru büzüştürün. Sonra oklava ile tepsinin üzerine koyup, oklavayı çıkarın. Aynı şekilde diğer bezelere de aynı işlemi uygulayarak fırın tepsisini doldurun.

Yağ tavasına önce sıvı yağı atıp kızartın. Ardından margarini ekleyip, kızartın. Margarin kızarınca tavanın dibine bir koyuluk çökecektir. O koyu kısmı tatlıya dökmeyin. Erittiğimiz yağı kepçe yardımı ile tatlının üzerine gezdiriyoruz. Hazır olan tatlıyı 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Şerbetini hazırlamak için bir tencerenin içinde şeker ile suyu eritip, ocağa alıyoruz. 5 dakika kaynadıktan sonra, limonu ekleyip, bir iki dakika daha kaynadıktan sonra, ocaktan alıyoruz. Daha hızlı soğuması için balkona veya cam kenarına kaldırabilirsiniz.

Tatlının şerbetini, tatlı soğuk, şerbeti ise ılık vaziyette iken dökünüz, çok sıcak dökerseniz, tatlınız hamur gibi yumuşacık olur. Yaklaşık olarak, 3 saatte tatlı şerbetini çekecektir. Tatlı soğuduktan sonra üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyerek veya sade bir şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kıvrım Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İrmikli Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıbrıs Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıbrıs Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıkzade Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıkzade Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kolay Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Aperatif Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Aperatif Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çerkez Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri