Magnolia Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Magnolia Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Magnolia Tatlısı

Magnolia tatlısı, New York'ta bulunan ünlü Magnolia Bakery adlı pastanenin dillere destan tatlısıdır. Orijinali muzlu olarak yapılan bu tatlı, aslında oldukça basit bir pudingdir, ancak çilek gibi diğer meyvelerle de mükemmel uyum sağlar. Tatlının şöhreti ülke sınırlarını aşmış ve adı pastanenin adı ile özdeşleşmiştir. Her ne kadar çok leziz bir tatlı olsa da, bu kadar ünlü olmasına rağmen yapımı oldukça basittir. Çok yorulmadan misafirlerine veya ailesine hoş sürprizler yapmak isteyenler için bu tarifi adım adım anlatalım.

Magnolia Tatlısı Malzemeleri (4 - 6 Kişilik)

  • 5 su bardağı (1 litre süt)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta (Mısır ya da buğday nişastası fark etmez)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı toz şeker (Şeker miktarını damak zevkinize göre çeyrek ile 1 su bardağı arasında ayarlayabilirsiniz.)
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket (200ml) süt kreması
  • 1 paket bebe bisküvisi (Yulaflı bisküvi veya petit beurre bisküvi de kullanılabilir)
  • 2 adet muz veya 15 - 20 adet temizlenmiş ve dilimlenmiş çilek

Magnolia Tatlısı Nasıl Yapılır?

Un, yumurta sarısı, nişasta ve sütü derin bir pişirme kabına alıp iyice çırpın. Ocağı orta ateşe getirip sürekli karıştırarak puding kıvamına gelinceye kadar pişirin. Koyulaşan pudingi soğumaya alırken, bisküvileri parçalayarak sudan geçirdiğiniz servis kaplarının dibine 2'şer kaşık koyup kaşıkla sıkıştırın. Bu bisküvi tabakasının kenarlarına, kaselerin iç yüzeylerinde dik duracak şekilde muz veya çilek dilimlerinizi yerleştirin.

Puding ılık hale geldiğinde krema ve vanilyayı ekleyip biraz daha çırpın. Bu karışımdan kaselerin içindeki meyve dilimlerinin ortasına dökün. Daha sonra bisküvi, meyve dilimleri ve pudingi sırayla servis kaseleriniz dolana kadar ekleyin. En üstü puding ile kapattıktan sonra bisküvi kırıntısı ve meyve dilimleri ile süsleyin ve buzdolabına alın. Buzdolabında 2-3 saat bekleyen Magnolia Tatlınız servise hazır olacaktır.

Bu tarifi çok yumuşak veya sulu olmayan dilediğiniz başka meyvelerle de çeşitlendirebilirsiniz.

Dikkat: Çilek veya başka meyve kullanacak olursanız, bu meyvelerin tadına bakarak tatlılık oranına bağlı olarak şeker miktarını dengelemeniz gerekebilir.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Vişneli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtasız Tatlılar Tarifleri ve Malzemeleri

Yumurtasız Tatlılar Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Hindistan Cevizli Tatlılar

Hindistan Cevizli Tatlılar