Nevzine Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Nevzine Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Nevzine Tatlısı

Nevzine tatlısı, Kayseri yöresine ait geleneksel bir tatlıdır. Oldukça hafif ve lezzetli olan bu tatlı, pratik yapımı ile de dikkat çeker. Konuklarınıza ikram edebileceğiniz bu tatlı, hem sizin hem de sevdiklerinizin yüzünü güldürecektir. Şimdi, Nevzine tatlısının nasıl hazırlandığına hep birlikte göz atalım.

Gerekli Malzemeler

Tatlı İçin:

  • 1 kilo un
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket margarin veya tereyağı
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı ceviz içi

Şerbet İçin:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı üzüm veya dut pekmezi

Nevzine Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbetin Hazırlanışı

Öncelikle şerbeti hazırlamak için orta boy bir tencere alın ve içine toz şeker ile ılık suyu ilave edin. Tencereyi ocağın üzerine yerleştirip, şerbeti kaynayana dek pişirin. Şerbet bir taşım kaynadıktan sonra beş dakika kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Daha sonra şerbeti ılıması için bir kenara alın. Şerbet ılık hale geldiğinde içine 1 çay bardağı pekmezi ekleyip, iyice karıştırın.

Hamurun Hazırlanışı

Margarini bir tavaya alıp, kısık ateşte eritin. Eriyen yağı bir karıştırma kabına dökün ve üzerine sütü, ayçiçek yağını ve sirkeyi ilave edip karıştırın. Daha sonra bu karışıma yumurtayı kırıp, tahini de ekleyerek iyice karıştırın. Ardından elenmiş unu, cevizi ve karbonatı ekleyip, parmak uçlarınızla hafifçe yoğurun. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra, fırın tepsisini hafifçe tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız hamuru tepsiye eşit bir şekilde yayın. Yağlı bir hamur olduğu için ilk aşamada tepsiye yaymak zor olabilir, ancak birkaç denemeden sonra hamur tepsiye düzgün bir şekilde yayılacaktır.

Hamurun Pişirilmesi

Tepsideki hamurun üzerine çatalın ters tarafı ile şekiller verin ve keskin bir bıçak ile börek dilimlerinden biraz daha küçük olacak şekilde dilimleyin. Hazır hale gelen hamuru 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin. İstediğiniz kıvamda piştikten sonra fırından çıkarıp, 6 dakika kadar dinlendirin.

Tatlıya Şerbetin Eklenmesi

Fırından çıkarıp dinlendirdiğiniz tatlının üzerine soğuk şerbeti, tatlının her tarafı ıslanacak şekilde gezdirin. Şerbet ile buluşan tatlıyı birkaç saat dinlendirin ve ardından dilimleyerek servis tabaklarına alın.

Sonuç

Nevzine tatlısı artık servise hazır. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İncir Uyutması Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İncir Uyutması Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Lokumu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Lokumu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fransız Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Fransız Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tatlı Çeşitleri Nelerdir?

Tatlı Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri