Nevzine Tatlısı Nevzine tatlısı, Kayseri yöresine ait geleneksel bir tatlıdır. Oldukça hafif ve lezzetli olan bu tatlı, pratik yapımı ile de dikkat çeker. Konuklarınıza ikram edebileceğiniz bu tatlı, hem sizin hem de sevdiklerinizin yüzünü güldürecektir. Şimdi, Nevzine tatlısının nasıl hazırlandığına hep birlikte göz atalım. Gerekli Malzemeler Tatlı İçin:
Şerbet İçin:
Nevzine Tatlısı Nasıl Yapılır? Şerbetin Hazırlanışı Öncelikle şerbeti hazırlamak için orta boy bir tencere alın ve içine toz şeker ile ılık suyu ilave edin. Tencereyi ocağın üzerine yerleştirip, şerbeti kaynayana dek pişirin. Şerbet bir taşım kaynadıktan sonra beş dakika kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Daha sonra şerbeti ılıması için bir kenara alın. Şerbet ılık hale geldiğinde içine 1 çay bardağı pekmezi ekleyip, iyice karıştırın. Hamurun Hazırlanışı Margarini bir tavaya alıp, kısık ateşte eritin. Eriyen yağı bir karıştırma kabına dökün ve üzerine sütü, ayçiçek yağını ve sirkeyi ilave edip karıştırın. Daha sonra bu karışıma yumurtayı kırıp, tahini de ekleyerek iyice karıştırın. Ardından elenmiş unu, cevizi ve karbonatı ekleyip, parmak uçlarınızla hafifçe yoğurun. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra, fırın tepsisini hafifçe tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız hamuru tepsiye eşit bir şekilde yayın. Yağlı bir hamur olduğu için ilk aşamada tepsiye yaymak zor olabilir, ancak birkaç denemeden sonra hamur tepsiye düzgün bir şekilde yayılacaktır. Hamurun Pişirilmesi Tepsideki hamurun üzerine çatalın ters tarafı ile şekiller verin ve keskin bir bıçak ile börek dilimlerinden biraz daha küçük olacak şekilde dilimleyin. Hazır hale gelen hamuru 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin. İstediğiniz kıvamda piştikten sonra fırından çıkarıp, 6 dakika kadar dinlendirin. Tatlıya Şerbetin Eklenmesi Fırından çıkarıp dinlendirdiğiniz tatlının üzerine soğuk şerbeti, tatlının her tarafı ıslanacak şekilde gezdirin. Şerbet ile buluşan tatlıyı birkaç saat dinlendirin ve ardından dilimleyerek servis tabaklarına alın. Sonuç Nevzine tatlısı artık servise hazır. Afiyet olsun. |