Parmak Tatlısı Parmak tatlısı, hem yapımının oldukça kolay olması hem de içerisinde hangi malzemelerin bulunduğunu bilmenin verdiği rahatlıkla, mutlaka denemeniz gereken bir tatlı tarifidir. Kolay hazırlanmasının yanı sıra lezzetli olması sebebiyle hem kendiniz, hem aileniz, hem de misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz mükemmel bir tatlıdır. Parmak Tatlısı Malzemeleri
İçini Hazırlamak İçin
Şerbetini Hazırlamak İçin
Üstüne Serpmek İçin
Parmak Tatlısı Nasıl Yapılır? İlk olarak şerbetimizi hazırlamaya başlıyoruz, böylece şerbetimiz biz tatlımızı hazırlayana kadar soğumuş olacaktır. Şerbetli tatlı hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli husus, ya tatlı hamurunuzun ya da şerbetinizin sıcak olmasıdır. En makbul olanı, şerbetin soğuması ve tatlı hamurunun fırından çıkar çıkmaz üzerine dökülmesidir. Şerbeti hazırlarken öncelikle şekeri bir tencereye alıyoruz ve birkaç dakika kısık ateşte kavuruyoruz. Daha sonra üzerine suyu döküp iyice kaynatıyoruz. Son olarak da birkaç damla limon suyu ekleyerek bir taşım daha kaynatıyoruz ve şerbeti soğuması için bir kenara alıyoruz. Şerbeti hazırladıktan sonra parmak tatlısı için hamuru yapmaya başlıyoruz. Hamur malzemelerinden yumurta ve şekeri ilk olarak bir karıştırma kabında karıştırıyoruz. Daha sonra sıvı yağı ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra kalan tüm hamur malzemelerini ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. En son unu ekleyerek azar azar ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamuru hazırladıktan sonra bu hamuru dinlenmesi için 15 dakika bekletiyoruz. Hamur beklerken parmak tatlısı içini hazırlamak için önce ceviz ve fındığı robottan geçiriyoruz ya da bir torbaya alarak sert bir cisim ile eziyoruz. Daha sonra içine şeker ve tarçını ekleyerek karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu iç malzemesini hamurdan kopardığımız yumurta büyüklüğündeki parçaların içine koyarak yuvarlıyoruz. Böylece dış kısım sadece hamur olacak şekilde iç malzemesini kapatıyoruz. Tüm hamurlar için aynı işlemi yaparken hazırladığımız içli hamurları bir tabağa koyduğumuz irmiğe batırarak daha önce yağlanmış olan tepsiye diziyoruz. Tüm hamurlara aynı işlemi yapıp tepsiye dizdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına alıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Üzeri kızaran tatlı hamurlarını fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığının geçmesi için 5 dakika kadar bekletiyoruz. Daha sonra önceden hazırladığımız şerbeti üzerine döküyoruz. Şerbeti çekip soğuyunca servis ediyoruz. Dilerseniz iç malzemesi olmadan da aynı işlemlerle parmak tatlısı hazırlayabilirsiniz. Afiyet Olsun. |
Merahân
25 Temmuz 2024 PerşembeParmak tatlısı tarifini deneyenler, şerbeti hazırlarken şekeri kavurmadan direkt suyla kaynatsak tatlının lezzetinde bir fark olur mu?
Cevap yazAdmin
25 Temmuz 2024 PerşembeMerahân, şerbeti şekeri kavurmadan direkt suyla kaynatarak hazırladığınızda tatlının lezzetinde bir fark olabilir. Şekeri kavurmak, şerbetin rengini ve tadını etkiler; karamelize şeker daha derin ve zengin bir lezzet katar. Ancak, şekeri kavurmadan hazırladığınız şerbet de gayet lezzetli olabilir, sadece biraz daha hafif ve farklı bir tadı olabilir. Deneyip hangisini daha çok beğendiğinize karar verebilirsiniz. Afiyet olsun!