Pratik sütlü tatlılar, hem besleyici hem de sağlık açısından faydalı tatlılardır. Özellikle süt içmeyen çocuklarınıza sütlü tatlılar hazırlayarak, onlara sütün faydasını tatlı olarak verebilirsiniz. Bu yazıda, en pratik sütlü tatlı tariflerini bulabilir ve sevdiklerinize kolayca hazırlayabilirsiniz. Oreo Magnolia İçin Gerekli Malzemeler
Oreo Magnolia Nasıl Yapılır? Sütü bir tencereye boşaltın ve üzerine nişastayı ekleyip karıştırın. Nişasta çözündüğünde, toz şekeri ilave edin. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını çırpıp tencereye ekleyin. Tencereyi ocağa koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi kıvamına gelen karışımı mikserle yaklaşık 5 dakika çırpın. Çırptıktan sonra kremayı ekleyip bir dakika daha çırpın. Hazır olan Oreo bisküvilerini ufalayın ve krema karışımına ekleyip karıştırın. Hazırladığınız Oreo magnolia tatlısını bir borcamın içine dökün ve buzdolabına kaldırın. Yaklaşık 2-3 saat buzdolabında dinlendirin. Dilimleyip servis yapmadan önce üzerini ufalanmış Oreo bisküvileri ile süsleyin. Afiyet olsun. Sütlü Pratik İrmik Topları İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Sütlü Pratik İrmik Topları Nasıl Yapılır? Çift tabanlı orta boy bir tencereye sütü boşaltın. Üzerine vanilya, toz şeker ve irmik ekleyip karıştırın. Tencereyi ocağa koyun ve kısık ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Karışım göz göz olunca tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bir paket toz krem şantiyi tatlının üzerine ekleyip mikserle birkaç dakika çırpın. Tatlının soğumasını hızlandırmak ve pütürsüz olmasını sağlamak için ara sıra karıştırın. Hindistan cevizini bir tepsiye dökün. Soğumuş olan tatlıdan bir tatlı veya yemek kaşığı ölçüsünde alıp Hindistan cevizlerinin üzerine bırakın. Hindistan cevizinde yuvarlayıp servis tabaklarına alın. Üzerini damla çikolata ve çikolatalı mısır gevreği ile süsleyerek sunum yapın. Afiyet olsun. Sütlü Çikolatalı Puding İçin Gerekli Malzemeler
Çikolatası İçin
Sütlü Çikolatalı Puding Nasıl Yapılır? Önce beyaz muhallebiyi hazırlayın. Küçük bir tencereye sütü boşaltın. Üzerine un, toz şeker, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip tel çırpıcı ile karıştırın. Tencereyi ocağa koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Göz göz olunca ocaktan alın ve kupların yarısına kadar dökün. Çikolatalı pudingi hazırlamak için küçük bir tencereye süt, kakao, toz şeker, su ve nişasta ekleyip karıştırın. Tencereyi ocağa koyun ve sürekli karıştırarak pişirin. Puding kıvamına geldiğinde, kupların içindeki beyaz muhallebinin üzerine dökün. Tatlıları buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun. |