Sünger Tatlısı Tarifi Sünger tatlısı, yapımı oldukça kolay ve lezzet bakımından enfes bir tatlıdır. Habersiz misafirleri olan ev hanımları, "Ne yapmalıyım?" diye düşündüklerinde internete başvurur ve pratik tatlı tariflerine bakarlar. İşte bu noktada, hazırlanışı çok pratik olan sünger tatlısı imdada yetişir. Özellikle gelecek misafirinize standart bir tatlı yapmak istemiyorsanız ve zamanınız kısıtlıysa, sadece 30 dakikanızı alacak bu tarif hem görsel hem de tat açısından misafirlerinizi memnun edecektir. Üstelik tarifi uygularken hata yapma olasılığınız da oldukça düşüktür. Sünger tatlısı tarifinde verilen malzemeleri bire bir uygulayın ve adımları takip edin; nefis bir tatlı ile misafirlerinizi ağırlayacaksınız. Özellikle bayramlarda standart tatlıların dışına çıkmak isteyen ev hanımları için de vazgeçilmez bir tatlı olan sünger tatlısının tarifini aşağıda bulabilirsiniz. Sünger Tatlısının Malzemeleri
Kreması İçin
Şerbeti İçin
Sünger Tatlısı Üzeri İçin
Sünger Tatlısı Nasıl Yapılır? İlk olarak kremanın hazırlığını yapıyoruz. Sütü bir tencereye boşaltın ve ocağın altını kısık ateşte açın. Sütün üzerine 2 yemek kaşığı un, vanilya ve dört yemek kaşığı toz şekeri ilave ederek karıştırın. Bir çırpma teliyle hızlı hızlı çırparak pişirin. Kremanınız pişip tamamen göz göz hal aldıktan sonra ocağın altını kapatın ve tencereyi bir kaba boşaltarak soğumaya bırakın. Soğumuş kremanın üzerine köpürtülmüş şantiyi ilave ederek, mikser yardımıyla 3-4 dakika çırpın. Kremanızı hazırladıktan sonra şerbeti hazırlamaya geçin. Şerbetin Hazırlanışı Şerbet için 1 su bardağı dolusu toz şekeri ve suyu küçük bir tencereye koyarak ocağın altını yakın. Şerbetiniz hafif fokurdamaya başlayınca limon suyunu ilave edin ve 2-3 dakika kaynatın. Şerbetiniz hazır hale geldikten sonra ılınması için ocaktan alarak bekletin. Bu sırada kekin hazırlığını yapmaya geçin. Kekin Hazırlanışı Bir kap içerisine dört adet yumurta ve bir su bardağı toz şeker koyarak bir mikser yardımıyla çırpın. Yumurta tamamen beyazlaşana kadar karıştırmaya devam edin. Üzerine bir çay bardağı sıvı yağ, Hindistan cevizi ve galeta unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Harcınız tam kıvam aldıktan sonra önceden yağladığınız dikdörtgen bir borcam veya tepsi içerisine boşaltın. Fırının derecesini 180 dereceye getirdikten sonra borcamı fırına vererek kekinizi pişirin. Kekiniz piştikten sonra fırından çıkarın ve soğutun. Kekin Şerbetlenmesi Kek soğuduktan sonra ılık olan şerbeti tepsinin üzerinde gezdirerek kekin her yerinin ıslanmasını sağlayın. Kek sıcakken şerbeti dökerseniz keki dağıtırsınız. Aynı şekilde şerbeti de sıcak dökmemelisiniz. Hazırladığınız şerbeti kekin üzerine döktükten sonra bir miktar bekleyin ve kremayı kekin üzerine boşaltarak bir spatula yardımıyla her tarafına yayın. Üzerinin Hazırlanışı Kakaolu bisküviyi bir kabın içerisine elinizle ufalayın. Bisküvilerin üzerine bir tatlı kaşığı tarçın ekleyerek karıştırın. Ardından kremanın üzerine serpiştirdikten sonra buzdolabına koyun. 1-2 saat dinlendikten sonra sünger tatlınız servise hazırdır. |