Tavuk Göğsü Tatlısı Tavuk Göğsü tatlısı, sütlü tatlılar arasında hem kolay yapımı hem de lezzetiyle öne çıkan bir seçenektir. Hem tatlı krizlerinizi gidermek hem de misafirlerinize hoş bir ikram sunmak için tercih edebileceğiniz bu tatlıyı, pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, marketlerde bulunan hazır karışımlarla daha da hızlı bir şekilde yapmanız mümkündür. Evde yapabileceğiniz en pratik tatlılar arasında yer aldığını söylemek yanlış olmaz. Tavuk Göğsü Tatlısı Malzemeleri
Tavuk Göğsü Tatlısı Nasıl Yapılır? Tatlıyı yapmak için öncelikle yağı tencereye koyarak eritmeye başlayın. Margarin tamamen eridikten sonra unu ekleyin ve bir süre kavurun. Ardından şekeri ekleyin ve sürekli karıştırarak malzemelerin iyice karışmasını sağlayın. Bu noktada sürekli karıştırmak çok önemlidir. Malzemelerinizi önceden hazırlayıp, tek elle kolayca ekleyebileceğiniz şekilde düzenlemek işinizi kolaylaştıracaktır. Şeker eridikten sonra sütü yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırmaya devam edin. Daha sonra damla sakızını veya sade sakızı ekleyin. Tatlı kaynamaya ve koyulaşmaya başladığında vanilyayı ekleyin. Bir süre daha karıştırarak kaynatın ve ardından tencereyi ocaktan alın. Tavuk Göğsü tatlısının biraz soğumasını bekleyin. Soğuyan tatlıyı daha pürüzsüz bir kıvama getirmek için mikser ile iyice karıştırın. Tatlıyı bir tepsi veya borcam gibi bir kaba dökün ve dolaba koyun. Yeterince soğuduktan sonra tatlıyı dilimleyerek servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine tarçın da ekleyebilirsiniz. Afiyet Olsun. |