Fırında Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Fırında Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ayva Tatlısı

Fırında ayva tatlısı, özellikle kış aylarında bolca üretilen ayvaların kullanıldığı, vazgeçilmez tatlılardan biridir. Tatlının nar gibi kızarmış görüntüsü ve üzerine eklenen kaymak veya krem şanti ile birleşen lezzeti, bu tatlıyı benzersiz kılar. Bu makalede, ayva tatlısının püf noktalarını ve tarifini siz değerli okurlarımız için derledik. Öncelikle, ayvaların doğal olarak kızarık bir görünüme sahip olabilmesi için ayva çekirdekleriyle kaynatılması gerektiğini bilmelisiniz. Bazı pastaneler ve özel restoranlar, daha da kızarık bir görünüm elde etmek için gıda boyası kullansa da, biz doğal yöntemleri tercih ediyoruz. Tarifimizi uyguladığınızda, ayvaların kızarık görüntüsü ve lezzetinden vazgeçemeyeceğinize emin olabilirsiniz.

Fırında Ayva Tatlısı Malzemeleri (10-12 Kişilik)

  • 4 adet ayva
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet elma
  • Su

Harcı İçin

  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 4 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 2-3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı iyice dövülmüş ceviz

Üzerini Süslemek İçin

  • Fıstık
  • Kaymak (Ya da tercihe bağlı olarak krem şanti)

Fırında Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ayvaları soymaya başlamadan önce bir kaba su doldurarak, kabuklarını soyduğunuz ayvaları su dolu kaba koymanız tavsiye edilir. Böylece ayvaların kararmasını önlemiş olursunuz. Çekirdeklerini ayıklayarak kabuklarını soyduğunuz ayvaları su dolu kaba alın. Ayvaların kabuklarını geniş bir tencerenin altına döşeyin ve ayvaların kesilmiş kısımları üstte kalacak şekilde tencereye yerleştirin. Yerleştirdiğiniz her bir ayvanın kesik kısımlarına birer yemek kaşığı toz şeker ilave edin. Kızarık bir ayva elde edebilmek için de ayva çekirdeklerini ayvaların üzerine ekleyin.

Tencerede ayvaların yarısına gelecek şekilde su ilave edin ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Bir taşım kaynayınca ocağın altını kısın ve ayvalar reçel kıvamına gelene kadar pişirin. Ayva tatlısını fırında iyice pişirme aşaması içinse, tencerenin dibinde kalan suyu tepsiye ekleyerek ayvaları tepsiye dizin.

Oldukça vitamin deposu olan fırında ayva tatlısı harcını hazırlamak için, yine kararmaması için kabuklarını soyup suda beklettiğiniz elmaları rendeleyin. Üzerine şeker ilave ederek elmalar suyunu iyice salana kadar bir süre pişirin. Karışıma tarçın, ceviz ve kuş üzümünü de ekleyerek bir müddet harman edin ve ocaktan alın. Daha önceden tepsiye dizdiğiniz ayvaların göbeklerine elma harcını ekleyin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede ayvalar üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin. İyice soğuduktan sonra servis tabağına alarak ister kaymak ile ister krem şanti ile süsleyerek ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Nevzine Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Nevzine Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Basit Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Basit Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilekli Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Çilekli Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Demir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Demir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri