Halka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Halka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halka Tatlısı

Halka tatlısı, sokaklarda ve tatlı satan dükkanların vitrinlerinde sıklıkla gördüğümüz, Türkiye genelinde çok sevilen ve en bilinen tatlılar arasındadır. Halka tatlısı, Türk halkının damak tadına son derece uygun bir lezzettir ve Türkiye'de yaşayan hemen herkes bu tatlıyı en az bir kez tatmıştır. Osmanlı mutfağında da önemli bir yere sahip olan bu nefis ve çıtır çıtır tatlıyı, siz de evinizde rahatlıkla hazırlayıp sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Kolay gelsin.

Halka Tatlısı Malzemeleri

  • 125 gram margarin
  • 3 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı irmik
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 kahve fincanı buğday nişastası
  • 4 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı un

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağ

Şerbeti İçin

  • 4 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker
  • Yarım adet limonun suyu

Halka Tatlısı Nasıl Yapılır?

Halka tatlısını yapmaya ilk olarak şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için derin bir tencereye su ve şekeri koyup eritiyoruz. Daha sonra tencereyi ocağa alarak 10 dakika kaynatıyoruz. Ardından limonu ekleyip, 10 dakika daha kaynatıyoruz. Halka tatlısının şerbetinin özelliği koyu kıvamlı olmasıdır. Şerbet hazır olduktan sonra, daha çabuk soğuması için balkon veya cam kenarına kaldırabilirsiniz.

Tatlımızın hamurunu yapmak için geniş bir tencereyi ocağa alıp margarini eritiyoruz. Ardından suyu ilave ediyoruz ve yavaş yavaş unu, şekeri ve tuzu ekleyip, mikserin yavaş ayarında karıştırıyoruz. Hamur birkaç dakika bu şekilde piştikten sonra, daha geniş ve yayvan bir kaba alarak, kaşık yardımı ile hamuru alt üst edip, daha hızlı soğumasını sağlıyoruz. Hamur yeteri kadar soğuduktan sonra, yumurtaları teker teker kırarak bir taraftan da mikser ile karıştırıyoruz. Yumurtaları aynı anda kırarsanız, kıvamını tutturmak zor olabilir. Ardından irmiği ve nişastayı da ekleyip, bir miktar daha karıştırdıktan sonra halka tatlısının hamuru hazır hale gelecektir.

Kızartma tenceresine, hazırlayacağımız tatlıların üzerini aşacak kadar sıvı yağ koyup, kızdırıyoruz. Hamuru sıkma torbasına doldurarak, kızgın yağın üzerine yuvarlak şekil vererek sıkıyoruz. Tencerenin aldığı kadar hamur sıktıktan sonra altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Kızaran hamurları yağdan çıkardıktan sonra bir, iki dakika kağıt havlu üzerinde bekletip, ardından soğuk şerbete atıyoruz. Diğer hamurları tekrar kızartma tavasına atmadan önce yağı yeniden kızdırıyoruz.

10 dakika soğuk şerbetin içinde beklettikten sonra tatlıları kevgir yardımı ile çıkarıp servis tabağına alıyoruz. Kalan hamura da aynı işlemi uygulayarak tatlımızı tamamlıyoruz. Halka tatlımızı diğer tatlılardan farklı olarak sıcak servis edebilirsiniz. Kolay gelsin.

Not: Hamur sıkma pompası yoksa, tırtıl kurabiye şırıngası kullanabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Külah Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Külah Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bici Bici Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bici Bici Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Uğut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Uğut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kar Yağdı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kar Yağdı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri