Halka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Halka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halka tatlısı, sokaklarda ve hemen her tatlı satan dükkanın vitrininde gördüğümüz, Türkiye genelinde çok sevilen ve en bilinen tatlılar arasındadır. Halka tatlısı, bizim insanımızın damak tadına o kadar uygundur ki, Türkiye'de yaşayan her bir insan bir defa olsun tatmıştır. Osmanlı mutfağında da oldukça önemli bir yere sahip olan bu nefis lezzette ve çıtır çıtır tatlıyı, sizlerde evinizde rahatlıkla hazırlayıp sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Kolay gelsin.

Halka Tatlısı Malzemeleri
  • 125 gram margarin
  • 3 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı irmik
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 kahve fincanı buğday nişastası
  • 4 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı un
Kızartmak için
  • Sıvı yağ
Şerbeti için
  • 4 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker
  • Yarım adet limonun suyu
Halka Tatlısı Nasıl Yapılır?

Halka tatlısını yapmaya ilk olarak şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için derin bir tencerenin içine su ve şekeri koyup eritiyoruz. Daha sonra tencereyi ocağa alarak 10 dakika kaynatıyoruz. Sonra limonu ekleyip, bir on dakika da bu şekilde kaynatıyoruz. Halka tatlısının şerbetinin özelliği koyu kıvamlı olmasıdır. Şerbet hazır olduktan sonra, daha çabuk soğuması için balkon veya cam kenarına kaldırabilirsiniz.

Tatlının hamurunu yapmak için geniş bir tencereyi ocağa alıp margarini eritiyoruz. Ardından suyu ilave edip, yavaş yavaş unu, şekeri ve tuzu ekleyip, mikserin yavaş ayarında karıştırıyoruz. Hamur birkaç dakika bu şekilde piştikten sonra, daha geniş ve yayvan bir kaba alarak, kaşık ile hamuru alt üst edip, daha hızlı soğumasını sağlıyoruz. Hamur yeteri kadar soğuduktan sonra, yumurtaları içine teker teker kırarak bir taraftan da mikser ile karıştırıyoruz. Yumurtalarını aynı anda kırarsanız, kıvamını tutturmak biraz zor olabilir. Ardından irmiği ve nişastayı da ekleyip, bir miktar daha karıştırdıktan sonra halka tatlısının hamuru hazır hale gelecektir.

Kızartma tenceresine, hazırlayacağımız tatlıların üzerini aşacak kadar sıvı yağ koyup, kızdırıyoruz. Hamuru sıkma torbasına doldurarak, kızgın yağın üzerine yuvarlak şekil vererek, sıkıyoruz. Tencerenin aldığı kadar hamur sıkıp, altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Kızaran hamurları yağdan çıkardıktan sonra bir, iki dakika kâğıt havluda bekletip, ardından soğuk şerbete atıyoruz. Diğer hamurları tekrardan kızartma tavasına atmadan önce yağı yeniden kızdırıyoruz.

10 dakika soğuk şerbetin içinde beklettikten sonra tatlıları kevgir yardımı ile çıkartıp servis tabağına alıyoruz. Kalan hamura da aynı işlemi uygulayarak, tatlımızı tamamlıyoruz. Halka tatlımızı diğer tatlılardan farklı olarak sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Kolay gelsin.

Not: Hamur sıkma pompası yoksa, tırtıl kurabiye şırıngası kullanabilirsiniz.

Halka Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çatal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çatal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaçina Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaçina Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Limonlu Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Peynir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Tatlılar Tarifleri ve Malzemeleri

Yumurtasız Tatlılar Tarifleri ve Malzemeleri

Muhallebili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pamuk Prenses Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pamuk Prenses Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Samsa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Samsa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Çeşitleri Nelerdir?

Tatlı Çeşitleri Nelerdir?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6