Hatay Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Hatay Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Kabak Tatlısı, kış aylarının vazgeçilmez şahane tatlısı olan kabak tatlısını bir de Hatay usulü olarak denemek isterseniz işte sizlere yapımı oldukça kolay olmasının yanı sıra yöresel bir lezzete de sahip olan bu mükemmel lezzeti çarşı pazardan kabak mevsimi geçmeden denemenizi ısrarla tavsiye ediyorum.

Hatay Kabak Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 kg balkabağı (Dilimlenmiş)
  • 1 kg toz şeker
  • 5-6 su bardağı su
  • Yarım adet limon suyu
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı kadar iri dövülmüş ceviz içi
  • Kireç Kaymağı Malzemeleri
  • Yarım su bardağı kadar toz kireç
  • 1 litre soğuk su
Uygun bir kabın içine yarım su bardağı toz kireci ilave ederek üzerine 1 litre su ekleyip su ve kireci iyice karıştıralım. Ardından kireç kabın dibine çökünce üste kalan suyu bir kepçe yardımıyla tamamen alın. Üsten alınan su hakiki kireç kaymağı olmaktadır.

Kabağın Kirece Batırılması

Doğranmış kabak dilimlerini bir tencereye yerleştirin ve elde edilen kireç kaymağını kabakların üzerine döktükten sonra kabakların üzerine baskı uygulaması için bir porselen yemek tabağı kapatarak 1 gece bu şekilde bekletelim. Ertesi gün kabakları kireç kaymağından çıkartarak birkaç su iyice yıkayalım ve yıkanmış kabakları ayrı bir tencerenin içine yerleştirerek tekrar üzerine su ilave ederek yaklaşık 1 saat kadar bekletip verilen sürenin sonunda kabakları tekrar yıkayarak süzdürelim.

Hatay Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Uygun bir tencereye kabak dilimlerini yerleştirdikten sonra üzerine 1 kg toz şeker ve 5-6 su bardağı su ilave ederek ocağa koyalım. Kabaklar kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte tencerenin kapağı açık olacak şekilde kabaklar parlak bir renge gelinceye kadar yaklaşık olarak 2 saat kadar pişirelim. Ardından 2 saatin sonunda kabakların üzerine 2 su bardağı kaynar su ve yarım adet limon suyu ilave ederek birkaç dakika kadar daha kabakları kaynatarak ocaktan alarak kabakları soğumaya bırakalım. Soğuyan kabakları servis tabağına alarak üzerine dövülmüş ceviz içi serpiştirerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Hatay Kabak Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bülbül Konağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bülbül Konağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fransız Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Fransız Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Şöbiyet Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şöbiyet Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Kek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Kek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri