İncirli tatlı, incirin mükemmel lezzeti ile hazırlanan enfes tatlılardan biridir. Tatlı tarifleri arasında incirli tatlı, hem lezzeti hem de sağlıklı içeriği ile öne çıkar. İncirin doğal şeker içeriği sayesinde, bu tatlılarda toz şeker daha az miktarda kullanılır. Bu sayede doğal yollardan şeker almış olursunuz. Şimdi incirli tatlı yapımına başlayabiliriz. İncirli Tatlı İçin Gerekli Malzemeler
Şerbet Malzemeleri
Muhallebi Malzemeleri
İncirli Tatlı Nasıl Yapılır? Kek yapımıyla başlayalım. Derin bir kabın içinde yumurtaları ve toz şekeri kar beyaz oluncaya kadar çırpın. Kıvamı yakaladığınızda kabartma tozunu ve unu ekleyin. Malzemeleri çırpmaya devam edin. Son olarak sıcak suyun içindeki incirleri ve ceviz içini ekleyin. Tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Fırınınızı 175 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Kek hamuru için uygun bir borcamı yağlayın. Kek hamurunu borcama dökün ve tepsiyi hafifçe sallayın. Bu, kek hamurunun her yerine yayılmasını ve kabarcıkların çıkmasını sağlar. Fırınınız yeteri kadar ısındıysa borcamı fırına koyun. Yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kek pişerken bir kâsenin içinde soğuk su, Nescafe ve toz şekeri karıştırın. Fırından aldığınız keki bu karışımla ıslatın. Kekin her yerine eşit miktarda dökmeye dikkat edin. Şimdi muhallebi malzemelerini bir tencerenin içinde karıştırın. Süt kremasını eklemeyin. Orta ateşte muhallebi koyulaşıncaya kadar pişirin. Pütürlenme olursa mikser kullanarak giderebilirsiniz. Muhallebi ocaktan alındığında süt kremasını ekleyip karıştırın. Ardından keki ıslattığınız karışımın üzerine dökün. Muhallebiyi bir kaşık veya spatula yardımıyla düzeltin. Ilınmasını bekleyip, buzdolabında 3-4 saat kadar dinlendirin. Buzdolabından aldığınız tatlıyı toz Antep fıstığı, Hindistan cevizi gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz. Dilimleyerek servis tabaklarına alabilirsiniz. Konuklarınız incirli tatlının tadına bayılacaktır. Afiyet olsun. |