İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli tatlı, incirin mükemmel lezzeti ile hazırlanan enfes tatlılardan biridir. Tatlı tarifleri arasında incirli tatlı, hem lezzeti hem de sağlıklı içeriği ile öne çıkar. İncirin doğal şeker içeriği sayesinde, bu tatlılarda toz şeker daha az miktarda kullanılır. Bu sayede doğal yollardan şeker almış olursunuz. Şimdi incirli tatlı yapımına başlayabiliriz.

İncirli Tatlı İçin Gerekli Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 7-8 adet incir (Küp şeklinde doğranmış ve sıcak suyun içinde bekletilmiş)
Şerbet Malzemeleri
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 tatlı kaşığı Nescafe
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
Muhallebi Malzemeleri
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı süt kreması
İncirli Tatlı Nasıl Yapılır?

Kek yapımıyla başlayalım. Derin bir kabın içinde yumurtaları ve toz şekeri kar beyaz oluncaya kadar çırpın. Kıvamı yakaladığınızda kabartma tozunu ve unu ekleyin. Malzemeleri çırpmaya devam edin. Son olarak sıcak suyun içindeki incirleri ve ceviz içini ekleyin. Tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Fırınınızı 175 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Kek hamuru için uygun bir borcamı yağlayın. Kek hamurunu borcama dökün ve tepsiyi hafifçe sallayın. Bu, kek hamurunun her yerine yayılmasını ve kabarcıkların çıkmasını sağlar. Fırınınız yeteri kadar ısındıysa borcamı fırına koyun. Yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Kek pişerken bir kâsenin içinde soğuk su, Nescafe ve toz şekeri karıştırın. Fırından aldığınız keki bu karışımla ıslatın. Kekin her yerine eşit miktarda dökmeye dikkat edin. Şimdi muhallebi malzemelerini bir tencerenin içinde karıştırın. Süt kremasını eklemeyin. Orta ateşte muhallebi koyulaşıncaya kadar pişirin. Pütürlenme olursa mikser kullanarak giderebilirsiniz. Muhallebi ocaktan alındığında süt kremasını ekleyip karıştırın. Ardından keki ıslattığınız karışımın üzerine dökün. Muhallebiyi bir kaşık veya spatula yardımıyla düzeltin. Ilınmasını bekleyip, buzdolabında 3-4 saat kadar dinlendirin.

Buzdolabından aldığınız tatlıyı toz Antep fıstığı, Hindistan cevizi gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz. Dilimleyerek servis tabaklarına alabilirsiniz. Konuklarınız incirli tatlının tadına bayılacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Basit Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Basit Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Funika Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Funika Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalbur Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalbur Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Badem Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Badem Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karagöz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karagöz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri