Ispanaklı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Ispanaklı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı İrmik Tatlısı, bembeyaz irmiğin içinde ıspanaklı değişik tecrübeyi denemek isteyenler için denenmiş, beğeniye sunulmuş lezzetli tariflerdendir. Özellikle kış aylarında taze olarak üretilen Ispanak'ı sofralarından eksik etmeyen kişiler için tatlının içinde denemek de ayrı bir avantaj olacaktır. Tuzlu olan Ispanak'ın tatlının içinde nasıl duracağını merak edenler tarifi denediklerinde hiç de pişman olmayacaklarına emin olabilirler. Sevdiklerine denenmemiş tarifi uygulamak isteyenler için işte tarifimiz.

Ispanaklı İrmik Tatlısı Malzemeleri (8-10 Kişilik)
  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı taze ıspanak yaprakları
  • 6 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin veya isteğe bağlı olarak tereyağı
  • 1 çay kaşığı vanilya
Muhallebisi için
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 1 yumurta sarısı
Ispanaklı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tarife başlamadan önce satın aldığınız Ispanak'ın yapraklarını tek tek ayırarak hijyen olması açısından birkaç su ile yıkamanız ve topraklarının tamamen gitmesini sağlamanız gerekmektedir. Yıkanan ıspanakları derin bir tencerede yarım bardak su katılarak kaynatalım. Mikser yardımıyla parçaların tamamen püre kıvamına gelmesini sağlayacak kadar ezelim ve bir kenarda soğumaya bırakalım.

Ayrı bir tencerede süt, irmik, şeker birbirine katılarak tamamen koyu bir kıvam elde edinceye kadar karıştırılır. Ardından ıspanaklı püre karışımı tencereye ilave edelim ve yine koyulaşana kadar karıştıralım. Bu aşamadan sonra en son vanilya ve tereyağı da tencereye ekleyerek karıştıralım. Tamamen koyu bir karışım elde edince ocağı kapatalım.

Diğer yandan üzerine sürmede kullanacağımız muhallebimizi de hazırlayalım. Burada isterseniz hazır puding de kullanabilirsiniz. Ancak bu tatlının tüm malzemelerini elinizle hazırlamak isterseniz de ayrı bir tencerede muhallebi için süt, şeker, mısır nişastası, un, yumurta sarısı, margarin ve son olarak vanilyayı ekleyerek tamamen koyu bir kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edelim.

Derin bir borcama önce Ispanaklı hazırladığınız harcı tepsiye yayalım. Ardından muhallebi için hazırladığımız karışımı ilk karışımın üzerine yayarak dökelim. Bir kenarda soğumaya bırakalım. Tatlımızın üzerine streç geçirerek buzdolabına kaldıralım.

Tamamen dinlenmesi için 1-2 saat buzdolabında beklettiğimiz tatlının üzerini arzuya bağlı olarak istediğiniz çerezlerle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Ispanaklı İrmik Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Arnavut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Çilekli Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

İrmikli Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Saray Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Saray Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kazandibi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kazandibi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri