Ispanaklı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Ispanaklı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı İrmik Tatlısı

Ispanaklı irmik tatlısı, bembeyaz irmiğin içinde ıspanaklı farklı bir deneyimi denemek isteyenler için önerilen, beğeniye sunulmuş lezzetli tariflerden biridir. Özellikle kış aylarında taze olarak üretilen ıspanağı sofralarından eksik etmeyen kişiler için, tatlının içinde denemek de ayrı bir avantaj olacaktır. Tuzlu olan ıspanağın tatlının içinde nasıl duracağını merak edenler, tarifi denediklerinde hiç de pişman olmayacaklarına emin olabilirler. Sevdiklerine denenmemiş bir tarifi uygulamak isteyenler için işte tarifimiz.

Ispanaklı İrmik Tatlısı Malzemeleri (8-10 Kişilik)

  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı taze ıspanak yaprakları
  • 6 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin veya isteğe bağlı olarak tereyağı
  • 1 çay kaşığı vanilya

Muhallebisi İçin

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 1 yumurta sarısı

Ispanaklı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tarife başlamadan önce, satın aldığınız ıspanağın yapraklarını tek tek ayırarak hijyen açısından birkaç su ile yıkamanız ve topraklarının tamamen gitmesini sağlamanız gerekmektedir. Yıkanan ıspanakları derin bir tencerede yarım bardak su katılarak kaynatalım. Mikser yardımıyla parçaların tamamen püre kıvamına gelmesini sağlayacak kadar ezelim ve bir kenarda soğumaya bırakalım.

Ayrı bir tencerede süt, irmik ve şekeri birbirine katılarak tamamen koyu bir kıvam elde edinceye kadar karıştıralım. Ardından ıspanaklı püre karışımını tencereye ilave edelim ve yine koyulaşana kadar karıştıralım. Bu aşamadan sonra en son vanilya ve tereyağını da tencereye ekleyerek karıştıralım. Tamamen koyu bir karışım elde edince ocağı kapatalım.

Diğer yandan, üzerine sürmede kullanacağımız muhallebiyi de hazırlayalım. Burada isterseniz hazır puding de kullanabilirsiniz. Ancak bu tatlının tüm malzemelerini elinizle hazırlamak isterseniz, ayrı bir tencerede muhallebi için süt, şeker, mısır nişastası, un, yumurta sarısı, margarin ve son olarak vanilyayı ekleyerek tamamen koyu bir kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edelim.

Derin bir borcama önce ıspanaklı hazırladığınız harcı tepsiye yayalım. Ardından muhallebi için hazırladığımız karışımı ilk karışımın üzerine yayarak dökelim. Bir kenarda soğumaya bırakalım. Tatlımızın üzerine streç geçirerek buzdolabına kaldıralım.

Tamamen dinlenmesi için 1-2 saat buzdolabında beklettiğimiz tatlının üzerini arzuya bağlı olarak istediğiniz çerezlerle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Süt Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Süt Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Peynir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri