Kremalı İncir Tatlısı Kremalı incir tatlısı, özellikle incir severlerin beğenerek tüketeceği nefis bir tatlı türüdür. İncir tatlısı olduğu için bazıları ağır olduğunu düşünebilir; ancak tadına baktıktan sonra yemeden kendini alıkoyamayacaklardır. Şimdi kremalı incir tatlısının tarifine geçelim. Kremalı İncir Tatlısının Malzemeleri
Kreması İçin Malzemeler
Şerbeti İçin Malzemeler
Kremalı İncir Tatlısı Nasıl Yapılır? Kremanın Hazırlanışı İlk önce kremalı incir tatlısının kremasını hazırlayalım. Tereyağı dışındaki krema için gereken malzemelerin hepsini bir tencereye koyarak karıştırın. Mikser kullanarak karışımı çırpmanız daha uygun olacaktır. Karışımda topak kalmamalıdır. Ocağın altını açın ve karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan beş dakika sonra ocağın altını kapatarak kremanızı ocaktan indirin ve ılıması için serin bir yerde bekletin. Ilıdıktan sonra bir paket krem şantiyi karışımın içerisine dökün ve mikserle 5-10 dakika kadar çırptıktan sonra kremanız hazır hale gelecektir. Şerbetin Hazırlanışı Şimdi şerbetini hazırlayalım. Bir çay bardağı sıcak suda bir çay kaşığı neskafeyi ve bir çay kaşığı şekeri karıştırın ve eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız bu şerbet, pişmeden çiğ olarak kullanılacaktır. Kekin Hazırlanışı Derin bir kapta yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. Şeker eridikten sonra cevizi ekleyerek karıştırın. Ardından kabartma tozunu ve unu ekleyerek bir müddet daha karıştırın. Hazırlamış olduğunuz çok küçük taneli incir parçalarını una bulayarak karışıma ekleyin. Una buladığınız takdirde incir taneleri kekin tabanına çökmez. Kremalı incir tatlısı karışımınız hazır hale geldikten sonra kare şeklindeki bir borcamın içini margarinle yağlayın ve ardından unlayın. Hazırladığınız karışımı borcamın içine dökerek yayın. Fırının derecesini ve sıcaklığını 150 dereceye getirip borcamı fırına vererek 30 dakika pişirin. Kekiniz piştikten sonra soğumadan şerbeti kaşıkla her yerine gelecek şekilde dökün ve üzerine ılıyan kremayı dökerek yayın. Hazırladığınız kremalı incir tatlınızı buzdolabına koyarak bir gece dinlendirin. Ertesi gün servis edeceğiniz zaman üzerine bolca Hindistan cevizi serperek afiyetle yiyebilirsiniz. Ekstra Bilgiler Kremalı incir tatlısı, misafirlerinize sunabileceğiniz şık ve lezzetli bir alternatiftir. Tatlının lezzetini artırmak için üzerine ceviz veya badem parçaları da serpebilirsiniz. Ayrıca, tatlının daha hafif olması için kremayı hazırlarken süt miktarını azaltıp, yerine su kullanabilirsiniz. Tatlıyı buzdolabında bekletmek, lezzetinin daha iyi oturmasını sağlayacaktır. Bu tarifin püf noktalarına dikkat ederek, mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. |