Mayasız Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Mayasız Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız lokma tatlısı zamanı kısıtlı özellikle çalışan bayanların veya acil misafirlere tatlı yapması gerekenler için kolay, pratik ve lezzetli bir tatlıdır. Türk geleneklerinde önemli bir yeri olan lokma tatlısı, Osmanlı dönemine kadar giden çok eski ve geleneksel bir tatlıdır. Mayasız lokma tatlısı şerbetli tatlılar arasında çok daha kolay ve en ekonomik olanıdır. Şerbetli tatlıların içerisinde en çok sevilen tatlılar arasındadır. Bazı bölgelerde şerbetsiz olarak da yenilmektedir. Küre şeklinde hazırlanan türüne saray lokması veya İzmir lokması da denilmektedir.

Mayasız lokma tatlısı için gerekli malzemeler
  • Bir yumurta
  • Bir çay bardağı yoğurt
  • Bir çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Kızartmak için sıvı yağ
Şerbeti için
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • Bir dilim limon
Mayasız lokma tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle şerbet için gerekli malzemeleri bir tencere içine ilave ettikten sonra karıştırın ve orta ateşte ocağın üzerinde kaynatın. Kaynadıktan sonra bir taşım daha kaynatın ve şerbeti soğumaya bırakın. Diğer taraftan ununuzu elekten geçirdikten sonra geniş tabanlı bir kaba alın. Elediğiniz ununun ortasını açın ve diğer lokma malzemelerini ekleyip hamuru yoğurun. Biraz akıcı ve yumuşak kıvamlı bir hamur oluncaya kadar yoğurmanız gerekiyor. Daha sonra derin bir kızartma yapacağınız tencerede yağı kızdırın. Hamurların yağ çekmemesi için yağın bol olmasına ve lokmaların her yerine yağın değmesine dikkat edin. Kızgın yağa bir kaşık yardımı ile minik minik hamurları koyun. Hamurların her tarafını eşit miktarda güzelce kızartın. Kızartma sırasında hamurlara yağın değmediği kısımları bir kaşık yardımı ile çevirerek kızartabilirsiniz. Kızaran hamurları havlu kâğıt serilmiş bir kaba alın. Böylelikle fazla yağlarını almış oluyoruz. Hamurlar ılıyınca soğumuş şerbete atıp yaklaşık bir dakika bekletip servis tabağına alıp, üzerlerine tarçın veya Hindistan cevizi serpildikten sonra servis yapabilirsiniz. Yumuşak ve puf puf sevenler için çok kolay ve pratik bir tatlıdır.

Afiyet olsun.

Mayasız Lokma Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hayrabolu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hayrabolu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Armut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Armut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Muhallebili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Muhallebili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ev Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Ev Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dondurmalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerhane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerhane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri