Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis ve lezzetli bir tatlıdır. Özellikle şerbetli tatlılardan ziyade sütlü tatlıları daha fazla sevenler için kesinlikle denenmesi gereken bir tatlıdır. Kadayıf bu tarif dışında hep şerbetli tatlılarda kullanılırken, muhallebili kadayıf tatlısında kadayıfa muhallebi farklı bir lezzet katmaktadır. Şimdi deneyenlerin çok seveceğini umduğum muhallebili kadayıf tatlısının tarifine geçiyorum.

Muhallebili Kadayıf Tatlısının Malzemeleri

  • 350 gram tel kadayıf
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1.5 su bardağı dolusu ince dövülmüş ceviz
  • 5 çorba kaşığı toz şeker

Muhallebisi için

  • Bir litre süt
  • Bir paket sıvı krema
  • 4 yemek kaşığı un
  • Bir tane yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası
  • Bir paket vanilya
  • Bir su bardağı toz şeker

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

350 gram kadayıfı iki saat derin dondurucuda beklettikten sonra ince ince kırın. Derin dondurucuda bekletmemizin sebebi kolay kırılması içindir. Geniş bir teflon tencere içerisinde tereyağını erittikten sonra şeker ve kadayıfı ekleyerek iyice pembeleşene kadar kavurun. Kadayıf pembeleştikten sonra cevizi ilave ederek kısa bir süre kavurup ocağın altını kapatarak ocaktan indirin. Kadayıfı ocaktan indirdikten sonra başka bir kaba almazsanız kavrulmaya devam edecektir. Bu nedenle başka bir kaba boşaltın.

Kadayıfı hazırladıktan sonra muhallebinin yapılışına geçin. Muhallebi için vanilya ve krema dışındaki tüm malzemeleri bir tencereye koyarak pişirin. Muhallebi pişirme esnasında devamlı karıştırarak pişirin ki dibine tutmasın. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra vanilya ve kremayı ilave ederek mikser ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar karıştırın.

Muhallebili kadayıf tatlısı için hazırlamış olduğunuz kadayıfı bir borcam içerisine yerleştirin ve üzerine hazırlamış olduğunuz kremayı yayın. En üste de kalan kadayıfları serpiştirin ve soğuduktan sonra buzdolabına koyun. Dinlendikten sonra servis etmeye hazır hale gelecektir. Bu tarifteki malzemeler 30 cm çapındaki bir borcama tam gelmektedir. Bu ölçüdeki borcama bu malzemeleri uyguladığınızda kreması kalın olmaktadır. Kreması ince olsun isterseniz biraz daha geniş bir borcam tercih edebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Muhallebili kadayıf tatlısını hazırlarken birkaç püf noktasına dikkat ederek tatlınızın lezzetini artırabilirsiniz. Örneğin, kadayıfı kavururken sürekli karıştırarak eşit bir renk almasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, muhallebinin pürüzsüz olması için mikserle uzun süre çırparak homojen bir kıvam elde edebilirsiniz. Tatlıyı buzdolabında en az 2 saat dinlendirmek, lezzetlerin birbirine karışmasını ve tatlının daha lezzetli olmasını sağlar. Son olarak, tatlıyı servis ederken üzerine antep fıstığı veya hindistan cevizi serpiştirerek görselliğini ve lezzetini artırabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Armut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Armut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Çilekli Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Kar Yağdı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kar Yağdı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Arap Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Arap Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sultan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Funika Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Funika Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri