Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlanabilen, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren oldukça lezzetli bir tatlı çeşididir. Geleneksel Kemalpaşa tatlısını muhallebi ile birleştirerek hazırladığınızda, lezzetinin nasıl katlandığını göreceksiniz. Bu tarif hem görsel olarak cezbedici hem de damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Umarız beğenirsiniz. Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Malzemeleri
Şerbeti İçin
Muhallebisi İçin Malzemeler
Üzeri İçin
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır? Kemalpaşa tatlısını yapmak için önce şerbetini hazırlayın. Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alın, kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyin. Şerbeti, paket üzerindeki talimatlara göre hazırlayın ve Kemalpaşa tatlılarını bu şerbetin içinde pişirin. Tatlıların çok fazla yumuşamamasına dikkat edin. Pişen tatlıları, orta boy bir borcam tepsiye aralarında fazla boşluk bırakmayacak şekilde dizin. Muhallebiyi hazırlamak için, derin bir tencereye sütü boşaltın. Üzerine şeker ve unu ekleyip, çırpma teli ile karıştırın. Vanilyayı da ilave ettikten sonra tencereyi ocağa alın. Sürekli karıştırarak, kaynatın. Muhallebi fokurdamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Üzerine margarini ekleyip tencereyi ocaktan alın. Mikserin hızlı ayarında 5 dakika çırpın ve hazır hale gelmiş olan muhallebiyi Kemalpaşa tatlılarının üzerine dökün. Tepsiyi ileri geri hızlı hareket ettirerek, muhallebinin düzgün bir şekilde tepsiye yayılmasını sağlayın. 2 saat kadar oda sıcaklığında kendini çekmesi için bekletin, ardından buzdolabına kaldırın. Servis etmeden önce kare şeklinde dilimleyip, Hindistan cevizi ile süsleyin. Afiyet olsun. |