Paşa Lokumu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Paşa Lokumu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Lokumu Tatlısı

Paşa lokumu tatlısı, özellikle çocukların çok severek tükettikleri ve tadına bakan kişilerin çok memnun kaldıkları bir tariftir. Sütlü tatlı tariflerinden hoşlanıyorsanız, bu tarifi denemenizi tavsiye ederiz. Yapımı son derece kolay olan bu tatlı, canınız güzel bir tatlı yemek istediğinde hızlıca hazırlayabileceğiniz bir alternatiftir. Aynı zamanda, davet sofraları, kabul günleri ve doğum günlerinde kullanabileceğiniz harika bir tatlı tarifidir.

Paşa Lokumu Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

Muhallebisi için

  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 litre yağlı süt
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı margarin veya 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un

Arası için

  • 1 paket krem şanti ve 1 su bardağı süt
  • Ceviz içi (1 çay bardağı kullanılabilir)

Paşa Lokumu Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak çift tabanlı bir tencere alın ve ocağın üzerine yerleştirin. Tencerenin içerisine margarini ilave edip eritin. Yağ eridikten sonra içerisine unu ekleyin ve kavurun. Un kavrulduktan sonra tencereye sütü ve toz şekeri ekleyin. Bu karışımı bir mikser ile çırpın. Çırptıktan sonra tencerenin içerisine vanilya ile nişastayı ilave edip muhallebiyi pişirmeye başlayın. Tel çırpıcı ile muhallebiyi göz göz olana dek çırpın ve piştikten sonra ocağın altını kapatın.

Bir kare fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıt serin ve kağıdın üzerine Hindistan cevizini eşit olacak şekilde serpiştirin. Hindistan cevizinin üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve tatlıyı soğuması için buzdolabına kaldırın. Paşa lokumu tatlısının güzel sarılması için iyice soğuması ve kendini çekmiş olması gerekmektedir. Soğumuş olan tatlıyı buzdolabından alın ve üzerine süreceğiniz krem şantiyi hazırlamaya başlayın.

Krem şanti için süt ve toz şantiyi bir karıştırma kabına alıp mikser ile çırpın. Çırptıktan sonra tatlının üzerine sürün ve ardından tatlının her tarafına dövülmüş ceviz serpiştirin. Cevizi serpiştirdikten sonra tatlıyı tekrar buzdolabına kaldırın ve yarım saat kadar dinlendirin.

Dinlendikten sonra, yağlı fırın tepsisinin geniş olan yerinde bulunan yağlı kağıdın uç kısımlarından tutup tatlıyı iki takla attıracak şekilde sarın. Sardığınız tatlıyı rulolar şeklinde kesin ve servis tabaklarına alın. Bütün tatlıyı bu şekilde sardıktan sonra her taraflarına Hindistan cevizi serpiştirin ve sunum yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Bağdat Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bağdat Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karınca Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karınca Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bal Badem Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Badem Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri