Paşa Lokumu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Paşa Lokumu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Paşa lokumu tatlısı, özellikle çocukların çok severek tükettikleri ve tadına bakan kişilerin çok memnun kaldıkları bir tarif. Sizde sütlü tatlı tariflerinden hoşlanıyor iseniz bu tarifi denemenizi tavsiye ederiz. Şayet yapılması bir o kadar kolay olan Paşa lokumu tatlısını canınız güzel bir tatlı yemek istediğinde hazırlayıp afiyet tüketebilirsiniz. Aynı zamanda davet sofraları, kabul günleri ve doğum günlerin de kullanılabilecek harika bir tatlı tarifidir.

Paşa Lokumu Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

Muhallebisi için
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 litre yağlı süt
  • 1su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı margarin veya 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
Arası için
  • 1 Pankek krem şanti ve 1 su bardağı süt
  • Ceviz içi (1 çay bardağı kullanılabilir)
Paşa Lokumu Tatlısı Nasıl Yapılır?

Paşa lokumu için ilk olarak çift tabanlı bir tencere alalım ve ocağın üzerine yerleştirelim. Tencerenin içerisine margarini ilave edip eritelim ve yağ eridikten sonra içerisine unu boşaltıp kavuralım. Kavrulmuş olan yağı fazla karartmadan tencereye sütü ve toz şekeri boca edelim. Bu karışımı bir mikser ile çırpalım ve çırptıktan sonra tencerenin içerisine vanilya ile nişastayı ilave edip muhallebiyi pişirmeye geçelim. Tel çırpıcı ile muhallebiyi göz göz olana dek çırpalım ve piştikten sonra ocağın altını kapatalım. Bir kare fırın tepsisinin içerisine yağ kâğıt serelim ve kâğıdın üzerine de Hindistan cevizi eşit olacak şekilde serpiştirelim. Hindistan cevizinin üzerine de hazırladığımız muhallebiyi dökelim ve tatlıyı soğuması için buzdolabına kaldıralım. Paşa lokumu tatlısının güzel sarılması için güzel soğuması ve kendini çekmiş olması gerekiyor. Soğumuş olan tatlıyı buzdolabın içerisinden alalım ve tatlının üzerine süreceğimiz krem şantiyi hazırlamaya geçelim. Krem şanti için sütü ve toz şantiyi bir karıştırma kabına alıp mikser ile çırpalım. Çırptıktan sonra tatlının üzerine sürelim ve ardından tatlının her tarafına dövülmüş ceviz serpiştirelim. Cevizi serpiştirdikten sonra tatlıyı tekrar buzdolabına kaldıralım ve yarım saat kadar dinlendirelim. Dinlendikten sonra yağlı fırın tepsisinin geniş olan yerinde bulunan yağlı kâğıdın uç kısımlarından tutup tatlıyı iki takla attıracak şekilde saralım. Sardığımız tatlıyı rulolar şeklinde keselim ve servis tabaklarına alalım. Bütün tatlıyı bu şekilde sardıktan sonra her taraflarına Hindistan cevizi serpiştirelim ve sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Paşa Lokumu Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ekmek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hafif Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Hafif Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Yumurta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Halep Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri