Portakallı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Portakallı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı revani tatlısı, revani çoğu kişinin severek tükettiği şerbetli klasik tatlılarımızdan birisidir. Bunu bir de portakallı hazırlamaya ne dersiniz? Tahmin ediyoruz mis gibi portakal kokusuyla sizleri de kendine hayran bırakacaktır. Kış aylarında portakalın tam zamanında sizlerde sevdikleriniz için bu tatlıyı hazırlayabilirsiniz. Yapımının çok kolay olduğunu belirtelim. Aynı kek hamuru yapar gibi bir hamur hazırlayacaksınız. Kıvamı kekten çok az yoğun olsa, tam yerinde olacak. Bunun için verdiğimiz ölçülere dikkat etmelisiniz. Unu bardakla ölçerken tepeleme koymayın. Bu fark bile revaninin kıvamını yakalayamamanıza neden olabilir. Bir de şu hatırlatmayı yapalım. Tatlının içine portakal suyu koyuyoruz. Malum portakalın çok tatlı olması durumunda, şerbette ve revaninin içinde kullandığımız şeker oranını kendi damak tadınıza uygun şekilde ayarlayabilirsiniz. Fazla tatlı olmasın derseniz, şekeri biraz azaltın ya da tatlı sevenler biraz arttırabilir. Şimdi birlikte portakalın zamanı geçmeden hemen portakallı revani tatlısını hazırlamaya başlayalım.

Portakallı revani tatlısı için gerekli malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
Şerbet malzemeleri
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı portakal suyu
Portakallı revani tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle tatlımızı hazırlamak için uygun boyda bir kâsenin içinde toz şekeri ve yumurtaları mikserle çırpmaya başlıyoruz. Bunun içine aynı kek hamuru hazırlar gibi önce kabartma tozu ve un dışında olan diğer malzemeleri ilave ederek, çırpmaya devam ediyoruz. Unutmamamız gereken bir konuda, malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır. En son kabartma tozu ve elenmiş unu ilave ederek, tahta bir kaşık yardımıyla hamuru karıştırmaya devam ediyoruz. Bu arada fırınınızı kek pişirirken yaptığınız gibi, 175 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayabilirsiniz. Tatlının hamurunu büyük boy dikdörtgen borcamı yağlayarak içine dökün. Fırınınız ısındığında, revaniyi fırına koyabilirsiniz.

Bu arada revaninin şerbetini hazırlamaya başlayabilirsiniz. Dilerseniz şerbeti daha önceden hazırlayabilirsiniz. Ya şerbetiniz soğuk olsun ya da revani soğuk olsun. Hangisi kolayınıza geliyorsa, onu tercih edebilirsiniz. Bir tencerenin içinde şerbet malzemelerini karıştırın. Bunu orta ateşin üzerinde kaynatmaya başlayın. Revani piştiyse fırından alarak soğuması için kenara koyun. Şerbetin kıvamı fazla cıvık olmamalı. Revani soğuduktan sonra, sıcak şerbeti üzerine dökebilirsiniz. Portakallı revani tatlısını 2-3 saat dinlenmeye bırakın. Daha sonra dilediğiniz ebatta dilimleyerek, üzerine Hindistan cevizi, Antep fıstığı tozu gibi süslemeler yapabilirsiniz. Tatlınızı servis tabağına alarak, sevdiklerinizin beğenisine sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Portakallı Revani Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Balparmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Balparmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lök Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lök Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6