Tatlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Tatlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kurabiye

Kurabiye, herkesin çok sevdiği lezzetlerden biridir, özellikle de tatlı olanlar. Çay saatlerinde veya kahve yanında atıştırmalık olarak kurabiye, her evin vazgeçilmez lezzetleri arasındadır. Birçok farklı şekilde ve lezzette kurabiye hazırlamak mümkündür. Özel günlerinizde çeşit çeşit hazırlayarak sofralarınıza zenginlik katabilirsiniz. Kurabiyeler, lezzetli olmasının yanı sıra diğer pasta türlerine nazaran oldukça pratiktir. Pastalarda ve tatlılarda krema veya şerbet derken çok zamanınızı alabilir. Fakat kurabiyeler, hamuru yoğurup şekillendirmeden ibaret olan çok pratik ve lezzetli tariflerdir. Kermeslerde, günlerde ve beş çaylarında en çok tercih edilen çeşitler arasında kurabiyeler yer alır. Bazı kurabiyeler de aynı hamur ile farklı şekil ve tatlar bile oluşturarak zengin bir görsellik elde edebilirsiniz. Bir kurabiye hamuru yoğurup kiminin içine elmalı harç koyar, kimini damla çikolataya batırır, kimini cevize bulayarak farklı şekillerde hazırlayabilir ve bu şekilde pişirerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Kurabiye çeşitleri, lezzetli ve pratik olması ile diğer pasta türlerine göre daha hafiftir. Daha düşük kalorilidir ve aynı zamanda daha da ekonomiktir. Çok az malzeme ile yirmi beş tane kadar kurabiye yapmanız mümkündür. Şimdi lezzetli kurabiye tariflerine bakalım.

Tatlı Kurabiye Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 125 gram yumuşak margarin
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tane iri yumurta
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 1 su bardağı damla çikolata

Tatlı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Kurabiye yapımı için derin bir kaba, damla çikolata ve un hariç diğer malzemeler eklenir ve iyice karıştırılır. Ardından un yavaş yavaş eklenerek yoğrulmaya başlanır. Kulak memesi kıvamına gelince daha fazla un eklemesi yapılmaz. Ardından parçalar koparılarak yuvarlanır ve damla çikolataya batırılıp yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Tüm kurabiyeler hazırlandığında, 170 derece fırında yaklaşık on beş dakika kontrollü pişirilir. Üzeri çok pembeleşmeden fırından alınır ve servis edilir.

Ekstra Bilgiler: Kurabiye yapımında kullanılan malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca, kurabiyelerin daha kıtır olması için hamura biraz nişasta ekleyebilirsiniz. Farklı aroma ve tatlar için hamura vanilya, tarçın veya limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Yunan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ballı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ramazan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ramazan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri