Fırında Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Tatlısı

Fırında kabak tatlısı, hem hafif bir tatlı olması hem de kış aylarında bolca bulunan kabağın vazgeçilmez bir lezzeti olması bakımından tercih edilir. Kabak tatlısı, yüksek besin değeri ve vücuda sağladığı çeşitli faydalarla bilinir. Çocuklarınızın yemeklerden sonra tüketecekleri sağlıklı ve hafif bir tatlı arıyorsanız, fırında kabak tatlısı ideal bir seçim olacaktır. Hem lezzetli hem de bol vitamin içeren bu tatlının yapımı da oldukça kolaydır. Genellikle kış aylarında bolca bulunması nedeniyle tercih edilen kabak tatlısının farklı yapılış yöntemleri mevcuttur. Bazıları tencerede şekerlendirirken, bazıları ise fırında kabak tatlısı yapmayı tercih eder.

Fırında Kabak Tatlısı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kabak
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı su
  • 3 adet karanfil

Fırında Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak kabakları soyarak işe başlıyoruz. Fırında kabak tatlısı yapmanın en zor kısmı kabakları soymaktır. Çünkü kabağın kabuğu oldukça sert olduğu için soyması zor olabilir. Bu nedenle, kabakları soyulmuş ve hazır halde satın almak daha mantıklı olabilir. Eğer kendiniz soyacaksanız, önce kabakları ikiye, sonra dörde ayırıp bir yemek kaşığı ile çekirdeklerini çıkarın. Ardından dört kabak parçasını da üç dilime ayırın ve her parçayı dikkatlice soyun. Kabakların hepsini soyup bitirdikten sonra bıçakla keserek küçük küpler haline getirin ve iyice yıkayın.

Küpler halinde hazırladığınız kabağı büyük bir tencere içerisine alın ve yarım çay bardağı su, 1.5 su bardağı şeker ve üç adet karanfil serperek 3-4 saat dinlenmeye bırakın. Şekerini içine çekerse daha tatlı ve güzel bir fırında kabak tatlısı yapmış olacaksınız.

Dinlenmiş kabağı yapışmaz özellikteki fırın tepsisine koyunuz. Eğer yapışmaz özellikli tepsiniz yoksa tepsinin altına yağlı kâğıt da koyabilirsiniz. Yağlı kâğıt koymaktaki amaç, kabağın altının yapışıp yanmasını önlemektir. Kabakları fırın tepsisine dizdikten sonra 200 derecelik fırına koyarak fırının kapağını kapatın. Fırın derecesinin düşük tutulmasındaki neden, kabakların haşlanmadan ağır ağır pişmesi içindir. Haşlanan kabak hem şekeri fazla içine çekmez hem de tam lezzetini almaz. Ağır pişen kabak, şekeri içine alarak kabakla şekerin tadını özdeşleştirecektir. Kabaklarınızın fırında pişmeye yaklaştığı dönemde fırın kapağını açarak çekilmiş ceviz içini üzerine serpiştirin. Kabakları 5 dakika daha pişirerek cevizleri kavurduktan sonra kabağı fırından çıkararak soğumaya bırakabilirsiniz.

Fırında Kabak Tatlısı İçin Alternatif Yöntemler

Fırında pişirilecek kabak tatlısı için kabaklar şekerde bekletildikten sonra 7-8 dakika kadar tencerede yüksek ateşte hafif sulanana kadar pişirilir, ardından fırına sürülebilir. Fırın tepsisine koymadan önce kabakları bir fırın poşetine doldurduktan sonra üzerine yarım çay bardağı su ve 1.5 su bardağı şeker koyup 3-4 saat dinlendirdikten sonra ağzını bağlayın ve fırına sürün. Kabaklar poşet içerisinde hava ile teması kesildiğinden buharla pişmiş olacak ve hem daha çabuk pişecek hem de buharla pişen kabaklar daha lezzetli olacaktır.

Fırında kabak tatlısını servis ederken kabakların üzerine ince bir kaymak çalarsanız güzel bir tat verecektir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Temdih

23 Temmuz 2024 Salı

Kabakların sert kabuğunu soyarken zorlandım, sizce soyulmuş kabak almak daha mı mantıklı olur? Ayrıca şekeri daha iyi çekmesi için tencerede şekerlendirip mi fırına vermeliyim yoksa direk fırında mı pişirmeliyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Temdih, kabakların sert kabuğunu soymak gerçekten zor olabilir. Bu nedenle, eğer vakit kazanmak ve zahmetten kurtulmak istiyorsanız, soyulmuş kabak almak mantıklı bir seçenek olabilir. ޞekeri daha iyi çekmesi için ise genellikle tencerede şekerlendirip sonra fırına vermek daha iyi sonuçlar verir. Bu yöntemle şeker kabağa daha iyi nüfuz eder ve lezzeti artar. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Zerde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Zerde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Cevizli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Cevizli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri