Kar Yağdı Tatlısı Kar Yağdı Tatlısı, üzerini dilediğiniz şekilde süsleme şansı tanıyan ve hafif yapısıyla dikkat çeken bir tatlıdır. Ancak, bu tatlının kalori oranı, içerdiği şeker miktarı nedeniyle yüksektir. Diyabet hastalarının bu tatlıyı dikkatli tüketmeleri önerilir. Görünümü ile kar yağmış gibi bir etki yaratan bu lezzetli tatlıyı denemekten pişman olmayacaksınız. Özel günlerinizin vazgeçilmez tatlılarından biri olacak Kar Yağdı Tatlısı için gereken malzemeleri kolayca temin edebilirsiniz. Bu tatlıyı hazırlarken dikkat etmeniz gereken unsurlardan biri de, alt zemine döşeyeceğiniz kadayıfların iyice şişmesini sağlamak için buzdolabında bekletmektir. Gelelim tatlının malzemelerine ve yapılış aşamalarına; Kar Yağdı Tatlısı Malzemeleri (10-12 Kişilik)
Kar Yağdı Tatlısı Nasıl Yapılır? Bu tatlı çeşidinde kullanacağınız kadayıfı isterseniz kızarmış olarak hazır paketlerle yapabilir, isterseniz de çiğ kadayıfı tepsiye sererek fırınlayabilirsiniz. Tarifimizde hazır kızarmış kadayıf kullanacağız. Kadayıfı tel tel ayırarak yaklaşık 50 cm kalınlığında bir borcama yerleştirin. Ayrı bir tencerede 2 su bardağı su ile 5 yemek kaşığı toz şekeri ocağa koyun. Hafif kaynamaya başladığında 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını ekleyin ve iyice eridikten sonra tencereyi ocaktan alın, soğumaya bırakın. Borcama dizdiğiniz kadayıfın üzerine bu karışımı gezdirin. Kadayıf şerbeti iyice emince, kalan malzemelerden tekrar sıvı şerbet hazırlayarak kaynadıktan sonra tekrar kadayıfın üzerine gezdirin. Kadayıfların şerbeti iyice emerek şişmesi için buzdolabına koyun. Kadayıflar buzdolabında beklerken, bir yandan da süt ve 2 poşet krem şantiyi mikser yardımıyla çırpın ve buzdolabında bir müddet bekletin. Fıstık içlerini de havan yardımıyla ya da mutfak robotunda iyice ezerek hazırlayın. Şerbeti iyice emen kadayıfları buzdolabından alın ve krem şantiyi üzerine sürün. Süslemek için hazırladığınız fıstık içlerini Kar Yağdı Tatlısı'nın üzerine serpiştirin. Tarçınla süsleyerek servis tabağına alın. Afiyet Olsun. |