Kayısı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Kayısı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Tatlısı

Kayısı tatlısı, meyve ile hazırlanan tatlılardan hoşlanan kişiler ve çocuklarına sağlıklı bir alternatif sunmak isteyen anneler tarafından tercih edilen doğal bir tatlı çeşididir. Kayısının kendine has tadını korumak istiyorsanız, şeker yerine sakarin kullanabilir ya da herhangi bir tatlandırıcı kullanmadan da bu tatlıyı yapabilirsiniz. Cilt güzelliğinin doğal reçetesi olan kayısının birçok faydası bulunmaktadır. İçeriğinde A, B, C ve P vitaminleri bulunan kayısı, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir meyvedir. Aynı zamanda yüksek dozda demir, kalsiyum, fosfor ve magnezyum barındıran kayısı, vücutta biriken zararlı maddeleri de dışarı atmakta etkilidir. Bu nedenle kayısıyı bol bol tüketmemiz gerekmektedir.

Özellikle yaz aylarında bolca bulunan taze kayısı yerine, bu tatlı tarifimizde gün kurusu kayısı da tercih edebilirsiniz.

Kayısı Tatlısı Malzemeleri (6 Kişilik)

  • 750 gr. kuru kayısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı ılık su
  • İsteğe bağlı olarak ceviz içi

Kayısı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kullanacağınız kayısının özelliğine bağlı olarak iyice yumuşaması için dilerseniz kayısıları akşamdan suda bekletebilirsiniz. Kayısıları yıkayalım ve 2-3 saat ıslatarak suda bekletelim. Yumuşayan kayısıların içine ceviz koyalım. Eğer kayısıları bıçak ile tam ikiye bölerseniz pişerken dağılacaklardır.

Yayvan bir tencereye içleri ceviz doldurulan kayısıları dizelim. Toz şekeri hepsine eşit olacak şekilde serpiştirelim. Tereyağını da parçalar halinde kayısıların üzerine ekleyelim. Üstlerini geçmeyecek şekilde su ekleyelim ve kaynaması için tencerenin kapağını kapatalım.

Kaynamaya başlayan kayısıların erimemesi için ocağın altını kısalım ve yavaş ateşte pişirmeye devam edelim. Tam olarak yumuşayan kayısıların altını kapatalım ve su şerbet kıvamına gelince tatlımız olmuş demektir.

Tatlıyı ocaktan alalım ve bir müddet dinlendirdikten sonra sıcak veya soğuk şekilde üzerlerine Hindistan cevizi serpiştirerek servis edelim.

Afiyet Olsun.

Kayısının Faydaları

Kayısının sağlığa olan faydaları saymakla bitmez. İşte bazı önemli faydaları:

  • Cilt sağlığını korur ve güzelleştirir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Göz sağlığını destekler.
  • Sindirim sistemini düzenler.
  • Kemik sağlığını korur.

Kayısı, içerdiği yüksek miktarda antioksidanlar sayesinde serbest radikallerle savaşır ve vücudu toksinlerden arındırır. Bu nedenle, kayısı tüketimi genel sağlık açısından oldukça faydalıdır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patlıcan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şambali Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şambali Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peksimet Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peksimet Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ev Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Ev Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kar Yağdı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kar Yağdı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri