Limonlu Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Limonlu Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Sütlü Tatlı, Akdeniz mutfağına ait hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Akdeniz mutfağında sıklıkla tercih edilen bu tatlı, limonun ferahlatıcı etkisi ve sütün hafifliği sayesinde özellikle yaz aylarında sofraların vazgeçilmezleri arasındadır. Günümüz mutfağına baktığımızda, Limonlu Sütlü Tatlı'nın en çok tüketilen tatlılar arasında yer aldığını görebiliriz.

Malzemeler

Keki için
  • 1 paket sade kedi dili pasta
  • Kedi dilini ıslatmak için yeteri kadar süt
Muhallebisi için
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 küçük paket krema
Sosu için
  • Yarım su bardağı limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı

Muhallebinin Hazırlanışı

Öncelikle muhallebiyi hazırlamak üzere geniş bir tencereye yumurta sarısını ve toz şekeri döküp mikserde iyice çırpın. Daha sonra üzerine nişasta ve unu ekleyip mikserde topak olmaması için iyice çırpın. Mikseri bırakarak, sütü yavaş yavaş ekleyip kaşıkla karıştırın. Ardından tencereyi ocağa alıp limon kabuğu rendesini ekleyerek pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alıp içerisine çiğ kremayı ekleyin ve mikserle çırpın.

Kek Hazırlığı

Geniş bir borcama kedi dillerini süte batırıp dizin. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi döküp soğumaya bırakın.

Sosun Hazırlanışı

Bir kaba tereyağı hariç tüm sos malzemelerini ekleyip iyice çırpın. Ardından karışımı ocağa alıp kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Göz göz kabardığında içerisine tereyağını ekleyip karıştırın ve muhallebinin üzerine dökün.

Servis ve Dinlendirme

Tatlı oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında dinlenmeye bırakın. Bir gece buzdolabında bekletmek, tatlının kıvamını yoğunlaştırarak daha lezzetli hale gelmesini sağlar. Dolapta dinlendiği için dondurma benzeri bir kıvam alır. Dilimleyerek servis edin.

Afiyet Olsun.

Ekstra Bilgiler

Limonlu Sütlü Tatlı, hem hafifliği hem de ferahlatıcı etkisi nedeniyle özellikle yaz aylarında tercih edilir. Bu tatlıyı daha da zenginleştirmek isterseniz, üzerine taze meyveler ekleyebilir veya nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz. Ayrıca, limon kabuğu rendesi yerine portakal kabuğu rendesi de kullanarak farklı aromalar elde edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ankara Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tül Perde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tül Perde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gramofon Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gramofon Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Selanik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Selanik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıbrıs Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıbrıs Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri