Patlıcan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Patlıcan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Tatlısı

Patlıcan Tatlısı, patlıcanın her çeşidini yemeklerinde kullanan ve lezzetinden vazgeçemeyenler için farklı bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle yaz patlıcanı ile bu tatlıyı denemeniz daha iyi olacaktır, çünkü daha tatlı bir yapıya sahiptir. Kullanacağınız patlıcanlar mutlaka çekirdeksiz ve orta büyüklükte tercih edilmelidir. Patlıcanın sindirim sistemini rahatlatan, kolay dışkılamayı sağlayan faydaları bulunmaktadır. Ayrıca bağırsakları yumuşatıcı, kolesterol düzenleyici, kalp hastalıklarının önlenmesi ve kan basıncının düzenlenmesi gibi sağlık yararları da bilinmektedir. Hem hafif hem de sağlıklı bir tatlı yapmak isteyenler için bu tarif kaçınılmaz niteliktedir. Patlıcanı sevmeyen çocuklar için de bu tatlıyı deneyerek sevdirebilirsiniz.

Patlıcan Tatlısı Malzemeleri

  • 5 adet orta boy patlıcan (küçük boy ise 10 adet)
  • 3 adet yumurta
  • Galeta unu (isteğe bağlı)
  • Tarçın (isteğe bağlı)
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Üzeri için ceviz

Şerbeti İçin

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limonun suyu

Patlıcan Tatlısı Nasıl Yapılır?

Patlıcan tatlısı için tercih edeceğiniz patlıcanlar orta boy ise 5 adet, küçük boyda ise 10 adet olmalıdır. İnce halka şeklinde doğranan patlıcanlar, acı suyunun çıkması için tuzlu suda bekletilir ve iyice süzülüp yıkanır. 3 adet yumurta çırpılır ve patlıcanlar bu yumurtaya batırılarak kızartılır. Daha çıtır bir tatlı elde etmek isterseniz, yumurtaya batırdıktan sonra galeta unu ve tarçına da bulayarak kızartabilirsiniz.

Patlıcanlar bir kenarda beklerken, tencereye su ve şeker eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynamaya yakın limon suyu eklenir ve birkaç dakika daha kaynatılır. Ocağın altı kapatılarak şerbet ılımaya bırakılır. Kızaran patlıcanlar soğuyan şerbete atılır ve tüm patlıcanlar kızartılıp şerbete batırma işlemine devam edilir. Üzerine bol ceviz ve tarçın serperek servis tabağına alınır ve buzdolabında soğutularak servis edilir.

Ekstra Bilgiler

Patlıcan tatlısı, Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan nadide tatlılardan biridir. Tatlı, özellikle yaz aylarında serinletici bir tatlı olarak tercih edilmektedir. Şerbetli tatlılar arasında hafifliği ile bilinen patlıcan tatlısı, aynı zamanda düşük kalorili olması nedeniyle diyet yapanlar tarafından da tercih edilebilir. Şerbetin içine ekleyeceğiniz birkaç damla gül suyu, tatlınıza hoş bir aroma katacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kraliçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kraliçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Makara Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Makara Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Gökkuşağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gökkuşağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Zerde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Zerde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Padişah Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Padişah Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtasız Tatlılar Tarifleri ve Malzemeleri

Yumurtasız Tatlılar Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Bumbada Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bumbada Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri