Baklava Yufkasından Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Baklava Yufkasından Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Baklava yufkasından tatlı yapmanın birçok çeşidi vardır. Özellikle son yıllarda çıkan hazır yufkalar sayesinde artık tatlı yapmak çok daha kolay. Eski zamanlarda özellikle bayram önceleri kadınlar bir araya gelir ve ortaklaşa tatlı yaparlardı. Baklava yufkası açmak zor ve zahmetli bir iş olduğundan herkes açmayı yapamadığından baklava yufkasını açma konusunda uzmanlaşmış kişilere açtırırlar, diğer işleri de kendileri yaparak imece usulü herkes baklava sahibi olur ve bayramlarını baklavalarla şenlendirirlerdi. Şu an ise hazır yufkalar sayesinde baklava yufkasından tatlı yapmak kolaylaştığı için kadınlar sürekli farklı tatlı türlerini deneyerek baklava yufkasından değişik tatlılar geliştirmişlerdir. Şimdi baklava yufkasından yapacağımız Burma tatlısının tarifini yazacağım.

Tatlının Malzemeleri
  • 12 adet hazır baklava yufkası
  • 180 gram tereyağı
  • Bir miktar dövülmüş ceviz
Şerbeti için
  • İki su bardağı su
  • İki su bardağı toz şeker
  • Çeyrek limon suyu
Baklava yufkasından Tatlı nasıl yapılır?

İlk önce şerbetimizi hazırlıyoruz. Bir tencere içerisine ikişer bardak su ve toz şekeri koyuyoruz. Ocağın altını açarak şerbeti karıştırarak kaynatalım. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım ve 20 dakika hafif ateşte kaynatmaya devam edelim. Ocaktan almadan 10 dakika önce çeyrek limonun suyunu sıkalım. Limon suyunu ocaktan almadan hemen önce sıkarsanız şerbet şekerlenir. Bu nedenle 10 dakika önce sıkıyoruz. Şerbetimiz hazır hale geldikten sonra ocaktan alarak soğuması için bekletelim.

Bir tavada tereyağını eritelim ve bir adet yufka alıp tezgâhın üzerine koyalım. Erimiş tereyağını bir fırça ile yufkanın üzerine çalalım. Yufkanın alt kısmını iki parmak kadar katlayalım ve yufkanın üzerine ince dövülmüş cevizi serpiştirelim. Ardından oklava ile yavaş yavaş saralım. Sardıktan sonra iki elimizle büzüştürelim ve oklavadan çıkaralım. Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra önceden yağlanmış ve fırın tepsisine yerleştirelim. Ardından kalan tereyağı tekrar ocakta ısıttıktan sonra tepsinin üzerinde gezdirin. Baklava yufkasından tatlımız pişirilmeye hazır hale gelmiştir.

Fırının derecesini 180 dereceye alıp ısıttıktan sonra tatlımızı fırına verelim ve üzeri kızarana kadar pişirelim. Ortalama 30 dakikada kızarmaktadır. Tatlımız piştikten sonra fırından çıkaralım ve 15 dakika soğumaya bırakalım. Elimize aldığımız bir spatula veya bıçak yardımıyla küçük dilimlere ayırın. Hazırlamış olduğunuz şerbeti üzerinde gezdirdikten sonra 30 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken bir nokta baklava yufkası ne kadar ince olursa o kadar güzel olur.

Afiyet olsun.

Baklava Yufkasından Tatlı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elmalı Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Katmer Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Katmer Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kar Yağdı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kar Yağdı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pudingli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pekmezli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri