Baklava Yufkasından Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Baklava Yufkasından Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Tatlı

Baklava yufkasından tatlı yapmanın birçok çeşidi vardır. Özellikle son yıllarda çıkan hazır yufkalar sayesinde tatlı yapmak çok daha kolay hale gelmiştir. Geçmişte, özellikle bayram öncesi kadınlar bir araya gelir ve ortaklaşa tatlı yaparlardı. Baklava yufkası açmak zor ve zahmetli bir iş olduğundan, herkes bu işi yapamazdı. Bu yüzden, baklava yufkasını açma konusunda uzmanlaşmış kişilere yufka açtırılır, diğer işleri ise kendileri yaparak imece usulü ile herkes baklava sahibi olur ve bayramlarını baklavalarla şenlendirirlerdi. Günümüzde ise hazır yufkalar sayesinde baklava yufkasından tatlı yapmak kolaylaştığı için kadınlar sürekli farklı tatlı türlerini deneyerek baklava yufkasından değişik tatlılar geliştirmişlerdir. Şimdi baklava yufkasından yapacağımız burma tatlısının tarifini yazacağım.

Tatlının Malzemeleri

  • 12 adet hazır baklava yufkası
  • 180 gram tereyağı
  • Bir miktar dövülmüş ceviz

Şerbeti İçin

  • İki su bardağı su
  • İki su bardağı toz şeker
  • Çeyrek limon suyu

Baklava Yufkasından Tatlı Nasıl Yapılır?

İlk önce şerbetimizi hazırlıyoruz. Bir tencere içerisine ikişer bardak su ve toz şekeri koyuyoruz. Ocağın altını açarak şerbeti karıştırarak kaynatalım. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım ve 20 dakika hafif ateşte kaynatmaya devam edelim. Ocaktan almadan önce çeyrek limonun suyunu sıkalım. Limon suyunu ocaktan almadan hemen önce sıkarsanız şerbet şekerlenir. Bu nedenle 10 dakika önce sıkıyoruz. Şerbetimiz hazır hale geldikten sonra ocaktan alarak soğuması için bekletelim.

Bir tavada tereyağını eritelim ve bir adet yufka alıp tezgâhın üzerine koyalım. Erimiş tereyağını bir fırça ile yufkanın üzerine sürelim. Yufkanın alt kısmını iki parmak kadar katlayalım ve yufkanın üzerine ince dövülmüş cevizi serpiştirelim. Ardından oklava ile yavaş yavaş saralım. Sardıktan sonra iki elimizle büzüştürelim ve oklavadan çıkaralım. Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra önceden yağlanmış ve fırın tepsisine yerleştirelim. Ardından kalan tereyağını tekrar ocakta ısıttıktan sonra tepsinin üzerinde gezdirin. Baklava yufkasından tatlımız pişirilmeye hazır hale gelmiştir.

Fırının derecesini 180 dereceye alıp ısıttıktan sonra tatlımızı fırına verelim ve üzeri kızarana kadar pişirelim. Ortalama 30 dakikada kızarmaktadır. Tatlımız piştikten sonra fırından çıkaralım ve 15 dakika soğumaya bırakalım. Elimize aldığımız bir spatula veya bıçak yardımıyla küçük dilimlere ayırın. Hazırlamış olduğunuz şerbeti üzerinde gezdirdikten sonra 30 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken bir nokta, baklava yufkası ne kadar ince olursa o kadar güzel olur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fındıkzade Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıkzade Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bumbada Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bumbada Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çikolatalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Paşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri